Marina Albiol denuncia a Brussel·les les obres de Diputació d’Alacant a una àrea protegida de Sierra Escalona

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha denunciat davant la Comissió Europea el projecte aprovat per la Diputació d’Alacant per ampliar tres quilòmetres de la carretera CV-954, en plena Sierra Escalona, una àrea protegida en estar inclosa en la Xarxa Natura 2000, i en espera de ser declarada Parc Natural. Albiol ha explicat que “la Diputació ha anunciat un projecte que invertirà 400.000 euros en eixamplar tres quilòmetres d’una carretera que no representa cap enllaç important, per la qual hi ha circulació mínima de vehicles, i en un paratge d’altíssim valor natural. I a més, sense realitzar un estudi d’impacte ambiental”.

Albiol ha recordat que des que es va anunciar la tramitació per a que Escalona fóra declarada parc natural “s’han succeït les agressions al territori, amb moviments de terres, construccions irregulars i, ara, un eixamplament de la carretera que no té cap sentit ni justificació”. Per a la portaveu d’Esquerra Unida, “sembla que s’està intentant rebaixar el valor ecològic i natural d’algunes zones, de cara a rebaixar el territori protegit. I això, pel que sembla, comptant amb el vist-i-plau, quan no amb la col·laboració activa, d’algunes administracions que en teoria haurien de vetllar per l’interés general i per la preservació del medi i la defensa del patrimoni natural”.

D’altra banda, la portaveu d’EU a Brussel·les també interpel·la la Comissió pel retard que acumula la Conselleria de Medi Ambient amb la pròpia declaració d’Escalona com a Parc Natural, ja que ni tan sols s’ha encarregat la redacció del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals de la serra: “Mentre el govern valencià va retardant i retardant la declaració de Parc Natural, els agents amb interessos econòmics i especulatius sobre el territori continuen actuant i atemptant contra l’entorn. Això dificulta en gran mesura la feina de conservació, perquè amb aquestes modificacions del terreny cada vegada es fa més difícil aconseguir una preservació dels corredors ecològics, la qual cosa forma part de l’essència de la Xarxa Natura 2000. O Conselleria actua ja, o quedarà ben poc per preservar”.

Albiol ha interpel·lat la Comissió Europea requerint si està previst intervindre com a mínim exigint un estudi d’impacte ambiental, tal i com exigeix la Directiva 2011/92/UE del Parlament Europeu: “Com ja ha passat en massa ocasions, les autoritats europees han de vetllar per a que no es cometen agressions al medi ambient al País Valencià, ja que per als responsables de les administracions sembla que encara no s’ha maltractat prou el nostre territori, i encara hi ha qui troba la forma d’extraure beneficis privats en la destrucció dels recursos naturals”.

Related Articles

Back to top button