EUPV exigeix a Marzà que suprimisca l’exigència de la Capacitació als llicenciats en Filologia Catalana

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha qualificat de “sense trellat” que se’ls exigisca als llicenciats en Filologia Catalana la titulació de la Capacitació en Valencià en el cas que vulguen impartir classes en aquesta llengua. “Ja han transcorregut dos anys des que el Consell va canviar de signe polític i problemes tan evidents com aquest segueixen sense poder solucionar-se, per la qual cosa instem al conseller Marzà al fet que pose remei immediatament per a exonerar a aquests professionals de la presentació d’un títol els continguts del qual se suposen adquirits en obtenir la llicenciatura”, ha manifestat Rodríguez.

En aquest mateix sentit, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha insistit que ja han transcorregut quatre anys des que es va aprovar l’Ordre que determina que els mestres i professors de Secundària i FP estan obligats a acreditar el requisit lingüístic del valencià per a accedir a una plaça. “No té cap sentit que es mantinga i, per açò, instem a Vicent Marzà al fet que no oblide la problemàtica d’aquest col·lectiu i els done una solució abans de l’inici de curs 2017-2018”, ha apuntat David Rodríguez.

Finalment, el coordinador d’EUPV també ha sol·licitat a aquesta mateixa Conselleria que es pose les piles i atalle els diversos fronts que continuen oberts en arribar a l’equador de la legislatura. “Ens referim a la falta d’avanços en el nou model del plurilingüisme, a la permanència de barracons en molts centres educatius davant la falta d’inversió per a construir els nous projectats o el fet que no estiga encara garantida l’assignatura de Filosofia com a matèria específica obligatòria sense que vaja en detriment d’altres matèries, entre altres temes pendents”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button