Sixto denuncia la saturació de les oficines del DNI de Castelló per la limitació de la pròpia Llei Montoro

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha denunciat la falta de voluntat del Govern central per a donar una vertadera solució als problemes de personal que pateixen les oficines de renovació del DNI i Passaport de Castelló, Vinaròs i Vila-real. Després de la denúncia plantejada per EUPV i ERPV en aquesta comarca, Sixto va plantejar una pregunta a la Mesa del Congrés, la resposta del qual confirma el que pateixen aquests municipis que, com en moltes altres dependències de l’Estat, es troben saturades de treball per la impossibilitat de contractar més personal per la denominada Llei Montoro. 

“El propi Govern afirma que les limitacions de personal segueixen condicionant la prestació del servei a Castelló de la Plana i Vila-real, encara que afegeix que s’han reduït els temps d’espera de la cita prèvia gràcies a les mesures d’increment de productivitat del personal existent”, ha explicat el diputat, qui ha afegit que “comença a ser pràctica habitual per part de les oficines dependents de l’Estat l’instar al personal funcionari a realitzar hores extres, fet amb en el que estem totalment en contra i hem denunciat en nombroses ocasions”.

A més, en la mateixa resposta el Govern central indica que “amb la finalitat de millorar l’atenció dels nuclis de cobertura del DNI Rural, s’ha posat en marxa un pla de reforç pel qual l’equip mòbil del DNI de València es desplaçarà a donar servei als municipis del sud de Castelló i aquest es farà càrrec de la part oest i nord-oest de la província, mentre que la part oriental del Baix Maestrat queda atesa per l’oficina de Vinaròs”.

“Una unitat mòbil és la solució que es dóna a manca d’efectius i recursos humans en tres oficines de la província de Castelló? Si s’envia l’equip mòbil del DNI de València a Castelló, com es cobreixen les necessitats de la pròpia província de València?”, s’ha preguntat Ricardo Sixto, qui ha insistit que “són simples pegats per a evitar afrontar una vertadera solució que seria la dotació de nous funcionaris, eixida impossible d’engegar per la pròpia Llei Montoro que impedeix la contractació del personal necessari”.

Per la seua banda, Josep Barberá, president d’ERPV, ha assegurat que la Llei Montoro “acaba anant en contra dels drets de la ciutadania a tenir uns serveis públics en condicions. La impossibilitat de contractar personal endarrereix tràmits i la prestació de serveis fins a límits extenuants. No pot ser que seguim sent una de les comunitats autònomes amb menys taxa de funcionaris per habitant. Una vegada més l’Estat espanyol ens legisla a la contra convertint-nos en ciutadans i ciutadanes de segona.

En definitiva, -ha apuntat el dirigent de la formació d’esquerres- “la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local de 2013 suposa una asfíxia competencial i financera per als municipis i per a les oficines dependents de l’Estat i, per açò, encara que el Govern ha aprovat una oferta extraordinària d’ocupació pública, molt ens temem que el personal destinat a aquestes oficines no siga suficient”.

Show More

Related Articles

Back to top button