EUPV trasllada al Congrés la baixa renda dels agricultors que està portant a l’abandó dels camps valencians

Sixto: “Si els treballadors no reben una renda digna, el sector està abocat a la seua desaparició”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha plantejat en la Cambra baixa una pregunta relacionada amb les baixes rendes que reben els agricultors. De fet, precisament les xifres oferides ahir pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social relatives al nombre d’aturats evidencien una baixada en el mes de juny en tots els sectors excepte en l’agricultura, on va pujar en 7.249 persones, “fet que confirma que no són bones les mesures normatives que s’han dut a terme per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i el seu impacte sobre la renda agrària”.

Per al representant valencià, que ha recordat la importància d’aquest sector en el País Valencià, que els agricultors reben una renda digna “és fonamental” i, per açò, “és necessari que les mesures aplicades pel Govern central s’encaminen a millorar aquest aspecte ja que, en cas contrari, deixarem morir una part important de la nostra economia”.

Així mateix, el diputat d’EUPV ha recordat que la recent trobada celebrada a València sota el títol ‘Sostenibilitat, realitat o eslògan?’, en el marc dels Fòrums EFEAGRO, de va debatre sobre el paper del sector agroalimentari, les institucions i la iniciativa privada en la consecució d’una cadena alimentària sostenible. “Els representants agraris que van intervenir en aquest fòrum, a més d’interpretar el concepte de sostenibilitat en clau climàtica o mediambiental, van enfocar l’assumpte en clau econòmica destacant que el principal és que l’agricultor reba un salari digne i uns preus suficients”, ha explicat.

“Existeix un greu problema de preus baixos en el camp, al que cal sumar-li el fet que la cadena de distribució alimentària no reconeix les necessitats dels productors i, per açò, condeix l’abandó d’explotacions, es deixen camps sense conrear, amb prou faenes es registra relleu generacional i creix el despoblament en el mitjà rural”, ha conclòs el diputat d’EUPV.

Show More

Related Articles

Back to top button