Sixto porta a la Mesa del Congrés “l’agònica” situació de l’emissora de RNE a Castelló

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes a la Mesa de la Cambra Baixa amb l’objectiu de traslladar la situació “agònica” que pateix l’emissora de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) a Castelló. Sixto ha explicat que des de finals de l’any 2013 aquesta redacció està sense periodistes. “Des de llavors la ràdio pública no supleix a les dues redactores que tenen plaça assignada en la capital de la Plana i que, per diversos motius, han deixat deserta l’emissora de Castelló. Açò impedeix, a més, que RNE puga complir amb la seua encomana de servei públic a Castelló, una província a la qual se li priva diàriament dels seus informatius locals”, ha afirmat. 

En aquest mateix sentit, el diputat valencià explica en l’escrit plantejat que la situació és més dramàtica tenint en compte que hi ha moltes zones de l’interior de Castelló en les quals, per qüestions orogràfiques, la ciutadania solament pot escoltar RNE i, no obstant açò, se li priva de la informació més propera, aquella que més interès suscita. “Al llarg d’aquests tres anys és l’emissora de València la que està assumint la informació local de Castelló en un format quasi surrealista, en el qual es barreja la informació local de València amb la de Castelló i que genera desconcert entre l’audiència”, ha explicat.

Així mateix, el també membre de la Comissió de RTVE ha recordat que aquests fets els porta denunciant el Consell d’Informatius de RNE des de fa diversos anys però que, hui en dia, no ha rebut cap resposta concreta per part de la direcció de RTVE, que ni tan sols cobreix la baixa per maternitat d’una de les redactores de Castelló. “La situació per a Castelló és agònica ja que amb l’absència de redactors tan solament queden en l’emissora dos tècnics de so el treball del qual queda limitat i minvat per l’absència d’informadors”, ha dit Sixto.

Igualment, per al dirigent de la formació d’esquerres, “el que està ocorrent ens porta a pensar que s’està intentant desmantellar de manera encoberta l’emissora de Castelló llevant a tots els efectius que posseeix RNE en aquesta província i deixant sense cobertura informativa a una regió els habitants de la qual en moltes zones tan sol poden sintonitzar RNE en els seus transistors. I més tenint en compte que després del tancament de Radiotelevisió Valenciana no existeix cap altra cadena pública a la qual acudir”.

En general, -ha continuat- “en la nostra Comunitat s’ha produït un efecte de transvasament de personal de la ràdio a la televisió de manera permanent i indefinida com demostra el fet que en totes les províncies almenys un redactor de RNE ha sigut designat per a televisió des de fa més de tres anys sense que s’haja cobert la seua plaça. Açò precaritza la labor del dia a dia de RNE en el País Valencià, convertint-se Castelló en el paradigma d’aqueixa deixadesa i mala gestió”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button