Sixto demana al ministre Nadal el tancament definitiu del magatzem Castor

El diputat adverteix que no es poden deixar les coses com estan sense saber si existeix algun risc o no

El president de la Comissió d’Energia, Turisme i Agenda Digital i diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha anunciat que el seu grup parlamentari va a exigir aquesta vesprada al ministre Álvaro Nadal el tancament definitiu de magatzem de gas Castor en la compareixença del titular d’aquesta cartera en aquesta Comissió, sol·licitada el passat mes de maig pel diputat valencià. “És necessari que l’empresa que ho va construir assumisca les responsabilitats i, per açò, critiquem durament que s’haja compensat per part de l’Estat amb més d’1.300 milions d’euros a aquesta empresa per un fiasco absolut que, després, haurem de pagar tots els consumidors en els nostres rebuts durant els pròxims anys”, ha defensat Sixto. 

El diputat d’Esquerra Unida va sol·licitar la compareixença del ministre d’Energia perquè explicara la situació del magatzem Castor després del nou informe del Massachusetts Institute of Technology en referència al projecte Castor. “Ja denunciàrem que l’empresa Castor era la responsable directa dels sismes de Castelló, així ho relacionava també un Informe Geogràfic elaborat per l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) en el 2014 a petició del Ministeri d’Indústria”. També s’arreplegava en un informe publicat per la UJI i en l’informe del Consell de Cultura Valencià.

“Els riscos existien, l’administració els coneixia i els negava. Però el pitjor és la clàusula signada pel govern de Zapatero que, davant el tancament del magatzem, assenyalava que l’administració havia de compensar econòmicament a l’empresa. Així que una vegada més, aquest fracàs, s’ha traduït en transferències de diners públics a butxaques privades”, ha dit Sixto.

“Amb la publicació d’aqueix informe ja exigirem al Govern que depurara responsabilitats i, evidentment, que tancara definitivament el magatzem”, ha recordat el diputat d’Esquerra Unida, “però el govern no va fer cas i ara amb el nou informe del Massachusetts Institute of Technology, el Govern segueix pensant si mantenir-ho en estat d’hibernació, tal com està des de 2013″.

Així mateix, Ricardo Sixto ha afegit que el ministre d’Energia ja va fer públic que el magatzem no obrirà per mitjà d’un informe que ‘excusa’ a l’empresa promotora, ja que diu textualment ‘no assegurar que no es podia preveure aqueix fenomen’. Per al dirigent de la formació d’esquerres, “aquest projecte ha sigut una barbaritat econòmica i mediambiental i no és possible que no hi haja responsables. A més, el ministre ens haurà d’explicar hui que va a passar amb aquesta estructura que envaeix la costa Mediterrània. No pot dir simplement que no hi haurà ni desmantellament ni reobertura”.

Finalment, el diputat ha indicat que no es poden deixar les coses com estan sense saber si existeix algun risc o no. “Tampoc es pot consentir que en un futur es reprenguen aquestes activitats. Per açò seguirem exigint el tancament definitiu i el desmantellament”, ha conclòs Sixto.

Related Articles

Back to top button