Rodríguez demana una reunió amb el secretari d’Educació per a traslladar-li les propostes de la formació d’esquerra per als pròxims dos anys

EUPV considerat “imprescindible” que la nova Llei Valenciana d’Educació siga consensuada amb tots els agents implicats

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha sol·licitat una reunió amb el secretari d’Educació i Investigació, Miquel Soler, amb l’objectiu de traslladar les propostes que la formació d’esquerres considera urgents solucionar de cara als dos anys que resten de legislatura en matèria d’educació. “En els pressupostos de 2016 ja vam mostrar la nostra satisfacció pel canvi de tendència en favor de la qualitat educativa com la disminució de les ràtios, l’augment del professorat, així com l’ajuda per a llibres i material escolar i, especialment, les de menjador”, ha manifestat Rodríguez, qui ha afegit que aquest gir inicial sembla haver-se quedat en alguns punts estancats i açò és el que ens preocupa”.

Des de la formació d’esquerres “considerem que les xifres no arriben a les prèvies a la crisi i, per tant, insuficients per a consolidar el nou model educatiu valencià assentat en la xarxa pública, que és l’única encarregada de garantir una educació de qualitat amb equitat per a tot l’alumnat i en tot el territori, compensant les desigualtats socials i propiciant una major cohesió social i igualtat d’oportunitats”.

Així mateix, per al màxim dirigent d’EUPV, “ens sembla un vertader problema que després de dos anys en el govern, el Consell encara no haja pogut posar fi a un tema tan greu com són els barracons”. “El Cremona de Alaquàs, el 103 de València o L’Almadrava d’Alacant són només alguns exemples d’alumnes en barracons perpetus en els quals molts dels seus estudiants acabaran la seua etapa en primària sense haver conegut una altra cosa que aquestes edificacions”, ha indicat.

Per a David Rodríguez, la dignificació del treball en el sector passa per vàries canvis importants. “És necessari un Pla d’Estabilitat per al professorat interí que, juntament amb una Oferta Pública d’Ocupació adaptada a les necessitats actuals, puguen invertir la situació de temporalitat existent hui dia i que es repeteix curs darrere curs”.

Igualment, el coordinador d’EUPV ha considerat “imprescindible” que la futura Llei Valenciana d’Educació nasca amb finançament i consensuada per tota la comunitat educativa així com que s’adapte a les necessitats educatives valencianes. Rodríguez ha posat l’accent principalment en aquest punt i ha ressaltat la problemàtica en la qual es troben els educadors, “el paper dels quals és difícil d’encaixar i a la qual la citada llei ha de cercar un buit”.

Finalment, per a Esquerra Unida és necessari fer força i seguir lluitant contra la LOMCE. “Des del País Valencià, és al Consell al que li toca donar la batalla a Madrid amb l’objectiu de fer front a totes les retallades en educació que planteja aquesta llei estatal i a la qual els valencians i valencianes ens hem de negar en rotund”, ha dit el dirigent d’esquerres, qui ha conclòs recordant que para EUPV l’educació ha de ser un servei públic, de qualitat, laic, democràtic, coeducatiu i inclusiu, construït des de l’equitat”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button