Albiol convida a Ximo Puig a alinear-se amb el camp, les pimes i els ciutadans oposant-se al tractat amb Canadà

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol insta al president de la Generalitat i encara secretari general del PSPV-PSOE Ximo Puig a “alinear-se amb el camp valencià, amb les pimes i les indústries tradicionals, amb els sectors més vulnerables i, sobretot, amb les ciutadanes i els ciutadans, per oposar-se al conveni amb el Canadà (CETA)”, després que la direcció federal anunciara que deixava de donar suport al tractat.

Albiol ha demanat a Puig i la direcció del PSOE valencià “que deixen de jugar amb els drets i el futur de les valencianes i els valencians per la seua batalla interna al partit. Li demanem que se sume als sectors menys conservadors del PSOE, però sobretot reclamem que no utilitze la seua posició al capdavant de la Generalitat com a palanca per pressionar l’actual direcció del PSOE a Madrid en el pols intern que manté amb el sector de Pedro Sánchez. Exigim a Ximo Puig que les seues decisions les adopte pensant estrictament en l’interés comú per a les valencianes i els valencians. En el nostre futur, el nostre medi ambient, els nostres drets laborals i la nostra salut democràtica”. En aquest sentit, cita les pròpies declaracions de Puig sostenint que és molt important per al País Valencià que existisca un comerç just: “Precisament és això el que el CETA tracta d’evitar: el comerç just. Només cal aprofundir una miqueta amb aquest tractat per adonar-se que és una ferramenta per afavorir els privilegis de les grans corporacions front a la justícia comercial: es tracta d’inclinar la balança encara més cap a les grans empreses i poders financers. I mentre el PSOE comença a replantejar-se el suport que sempre ha donat al CETA, el nostre president sembla que continua pensant que és un simple tractat comercial bilateral”.

La portaveu d’EU a l’Eurocambra ha “donat la benvinguda al PSOE a l’oposició al CETA, malgrat que per ser creïbles necessiten alguna cosa més que paraules”, tot recordant que “ens van equiparar a Marine Le Pen per votar en contra del CETA, encara que els nostres motius foren totalment oposats als de l’extrema dreta”. No obstant, també subratlla que “malgrat que ara se sumen a centenars d’organitzacions socials i polítiques contra aquests grans tractats, si realment volen que no es ratifique hauran de votar en contra i no limitar-se a l’abstenció, que en realitat suposa deixar que s’aprove. Rentant-se la cara i fent veure que el partit vira a l’esquerra, però al cap i a la fi permetent que se’ns impose el CETA”.

portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol denuncia que a la sessió d’ahir de la Comissió de Peticions de l’Eurocambra el PP i el PSOE van forçar el tancament de la petició presentada per l’associació Arca Ibèrica per a preservar l’aiguamoll del Quadro de Santiago, a Benicàssim: “Aquesta petició és de fa anys, i gràcies al treball d’Arca Ibèrica s’ha aconseguit avançar en els compromisos de les administracions per preservar una zona humida de gran valor. No obstant, cap de les administracions implicades ha actuat efectivament per assegurar la seua conservació, i arxivar la petició suposarà que l’àrea queda a expenses de futurs plans urbanístics que l’amenacen. Lamentem que els eurodiputats del PSOE hagen optat per tancar la petició, sense atendre a les raons dels propis peticionaris, que reclamen que es mantinga oberta fins que la zona estiga realment protegida”.

La pròpia Marina Albiol ha sol·licitat ja a la Comissió que es puga reobrir la petició, ja que Arca Ibèrica està portant a terme noves gestions per aconseguir que el Quadro de Santiago no acabe urbanitzat: “Recentment ens hem posat en contacte amb l’entitat, i ens han comunicat que estan preparant escrits per presentar de forma imminent a Conselleria i a l’Ajuntament de Benicàssim. Hem de recordar que l’any 2014 es van iniciar els tràmits per incloure l’aiguamoll al catàleg de zones humides del País Valencià, però els anys passen i la catalogació no acaba de cristal·litzar. Ara, Conselleria ha anunciat que abans que acabe 2017 es delimitarà la zona de conservació, però no deixa de ser un nou anunci, sense que es conega efectivament quina zona serà protegida i què passarà amb el PAI de Benicàssim Golf que es projecta a l’àrea”.

Albiol reprotxa al PSOE que “una vegada més, preferisca escoltar als seus socis conservadors a l’europarlament en lloc de a les veïnes i veïns que han fet arribar la petició a Europa, lluitant per la defensa d’un espai que va estar a punt de dessecar-se i urbanitzar-se per a construir un camp de golf. El ‘nou’ PSOE s’assembla massa a l’anterior”.

Show More

Related Articles

Back to top button