Marina Albiol denuncia que PSOE i PP arxiven a Europa la petició d’Arca Ibèrica per preservar la marjal del Quadro de Santiago a Benicàssim

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol denuncia que a la sessió d’ahir de la Comissió de Peticions de l’Eurocambra el PP i el PSOE van forçar el tancament de la petició presentada per l’associació Arca Ibèrica per a preservar l’aiguamoll del Quadro de Santiago, a Benicàssim: “Aquesta petició és de fa anys, i gràcies al treball d’Arca Ibèrica s’ha aconseguit avançar en els compromisos de les administracions per preservar una zona humida de gran valor. No obstant, cap de les administracions implicades ha actuat efectivament per assegurar la seua conservació, i arxivar la petició suposarà que l’àrea queda a expenses de futurs plans urbanístics que l’amenacen. Lamentem que els eurodiputats del PSOE hagen optat per tancar la petició, sense atendre a les raons dels propis peticionaris, que reclamen que es mantinga oberta fins que la zona estiga realment protegida”.

La pròpia Marina Albiol ha sol·licitat ja a la Comissió que es puga reobrir la petició, ja que Arca Ibèrica està portant a terme noves gestions per aconseguir que el Quadro de Santiago no acabe urbanitzat: “Recentment ens hem posat en contacte amb l’entitat, i ens han comunicat que estan preparant escrits per presentar de forma imminent a Conselleria i a l’Ajuntament de Benicàssim. Hem de recordar que l’any 2014 es van iniciar els tràmits per incloure l’aiguamoll al catàleg de zones humides del País Valencià, però els anys passen i la catalogació no acaba de cristal·litzar. Ara, Conselleria ha anunciat que abans que acabe 2017 es delimitarà la zona de conservació, però no deixa de ser un nou anunci, sense que es conega efectivament quina zona serà protegida i què passarà amb el PAI de Benicàssim Golf que es projecta a l’àrea”.

Albiol reprotxa al PSOE que “una vegada més, preferisca escoltar als seus socis conservadors a l’europarlament en lloc de a les veïnes i veïns que han fet arribar la petició a Europa, lluitant per la defensa d’un espai que va estar a punt de dessecar-se i urbanitzar-se per a construir un camp de golf. El ‘nou’ PSOE s’assembla massa a l’anterior”.

 

Nota: teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol. Podeu descarregar-lo al següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20170622-marjal-benicassim

Show More

Related Articles

Back to top button