Rodríguez insta al Consell a augmentar la despesa social en el seu pròxim pressupost per a pal•liar la situació de pobresa extrema de moltes famílies valencianes

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha incidit en la necessitat que les diferent administracions posen especial recalcament en les necessitats reals de la societat valenciana. “La setmana passada érem coneixedors d’una enquesta desoladora de Cáritas sobre la pobresa en el País Valencià durant 2016 i hui un estudi encarregat per la Generalitat revela que el 25 per cent de la població valenciana reconeix haver estat en situació de necessitat”, ha manifestat Rodríguez, qui ha afegit que els responsables polítics “no poden passar per alt aquestes alarmants xifres que evidencien la vertadera situació d’urgència que viuen moltes famílies valencianes”.

Per a Rodríguez, tots dues informes demostren, una vegada més, “l’important impacte negatiu que estan provocant les polítiques del PP des que va arribar al Govern central en 2011” i ha exigit al Consell i, en concret, a la consellera i vicepresidenta Mónica Oltra, que tinga en compte aquestes xifres “per a exigir més finançament a l’Executiu de Mariano Rajoy, així com que bona part del pressupost de la Generalitat servisca per a augmentar la despesa social i corregir aquestes polítiques que entre el PP i Ciutadans estan portant endavant a Madrid”.

Un altre punt que ha destacat el màxim dirigent de la formació d’esquerres és que, per primera vegada en la història, “el tenir ocupació no implica, ni molt menys, el tenir garantida la subsistència i arribar a fi de mes”. Segons Rodríguez, cada vegada són més els llocs de treball “amb salaris de misèria que l’única cosa que fan és millorar el benefici i la taxa de benefici dels empresaris enfront d’una retallada salarial cada vegada més evident”.

“És per açò pel que des d’EUPV exigim que el Consell i, molt especialment la vicepresidenta Mónica Oltra, a través de la seua Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, tinga en compte que el fet que un quart de la població valenciana s’haja trobat en situació de necessitat en alguna ocasió en els últims anys, sobretot per falta de recursos econòmics, no són dades per a prendre’ls a la lleugera ja que evidencien que estem en una situació de vertadera emergència social, que, a més, es pot veure empitjorada si tenim en compte que les dades de l’atur no milloren per a determinats col·lectius com són els joves o els majors de 50 anys”, ha conclòs David Rodríguez.

Show More

Related Articles

Back to top button