Marina Albiol sol·licita a la Comissió Europea que indique a quins casos de corrupció del PP s’han vist compromesos fons europeus

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha sol·licitat a la Comissió Europea que li facilite una relació de tots els casos de corrupció del Partit Popular en els quals s’hagen vist compromesos fons europeus. Segons Albiol, “al País Valencià tenim des de fa anys un constant degoteig de diferents casos que estan sent investigats perquè presenten presumptes irregularitats: a banda del cas Acuamed, tenim casos de possible frau amb fons europeus a la Foia de Bunyol, a l’Orxa, a Villalonga, a les dessaladores de Mutxamel i Torrevieja, o els coneguts casos de fons per a la construcció d’escoles de Ciegsa, les ajudes a clubs de futbol, les de Ciudad de la Luz, o fins i tot el cas Imelsa”.

Albiol ha plantejat una pregunta parlamentària en la qual assenyala que l’Estat espanyol està vivint un model d’excepcionalitat pels 65 grans casos pels quals estan sent investigats dirigents del partit del govern central, que durant anys ha ocupat el govern valencià: “Des de les institucions no només s’ha estat robant els diners de les valencianes i els valencians, sinó que a més hi ha involucrats fons europeus. Tenint en compte que molts dels escàndols que estem veient dia a dia es remunten a l’època en què el PP ocupava el govern de la Generalitat, en època en què l’Estat espanyol era un dels principals receptors de diners públics de Brussel·les, volem que la Comissió ens explique en quin punt es troben aquests casos, de quants diners estem parlant i quines mesures s’estan aplicant”.

En el seu escrit a la Comissió Europea, indica que la corrupció li costa a les arques públiques de l’Estat cada any 45.000 milions d’euros i que en els casos que afecten al PP hi ha imputades més de 850 persones entre dirigents polítics, empresaris, intermediaris, etc. “De totes aquestes dades, hi ha confirmats 22 casos de corrupció al País Valencià, amb un cost de més de 14.000 milions d’euros, i la Comissió Europea ha d’explicar quants fons procedents de Brussel·les formen part d’aquesta quantitat. És cert que hi ha una gran responsabilitat del PP, però també de les autoritats europees que no han fet el treball de fiscalització i control que deurien haver portat a terme”.

D’ahí, que Albiol haja inquirit també “conèixer l’estat de les investigacions que estiga dirigint l’OLAF a l’Estat espanyol”, com també “les mesures que prendrà Brussel·les per què la ciutadania europea recupere els diners que el PP haja pogut robar de les institucions”.

 

Related Articles

Back to top button