EUPV se suma a les mobilitzacions en els ajuntaments contra la violència masclista

Rodríguez: “És una vergonya que la partida assignada a finançar la lluita contra aquesta xacra puge només un 0,01 per cent de les despeses del Projecte de Pressupostos de l’Estat per a 2017”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha anunciat que la formació d’esquerres secundarà demà la jornada del #19J en la qual estan programades mobilitzacions en diferents ajuntaments amb l’objectiu d’exigir al govern de Mariano Rajoy que incremente en els Pressupostos Generals l’assignació destinada al Pacte d’Estat contra la violència masclista en 120 milions d’euros. “Estem davant una qüestió d’Estat i el Govern central no pot donar l’esquena a un problema tan greu com és el fet que s’estiguen produint cada dia assassinats l’origen dels quals és la violència masclista”, ha assegurat.

A causa de l’increment imparable de dones i criatures assassinades en els primers cinc mesos de l’any, EUPV considera que és inajornable un compromís polític que es traduïsca en un increment de recursos. “Cal destinar més fons a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació per a atendre la violència sexual com preveu el Conveni d’Istanbul des de 2014”, ha assegurat Rodríguez, qui ha afegit que, per açò, “reclamem una millora de la resposta judicial i que es cobrisca el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals, tal com estableix la Llei d’igualtat”.

Tal com defensen les diferents entitats adherides, “si no s’aposta econòmicament per aquest Pacte d’Estat, estem abocats al fet que nasca mort i, precisament per aquest motiu, no admetem rebaixes, ni més dilacions”. “No és negociable el preu de la vida de les dones i, per açò, demà estarem presents en molts ajuntaments on es donarà lectura a un manifest en el qual deixarem clar que no tolerarem la inactivitat, la indiferència o la incompetència dels poders públics a l’hora d’actuar amb celeritat i eficàcia per a frenar la violència masclista”, ha conclòs el coordinador de la formació d’esquerra.

Related Articles

Back to top button