La Comissió Europea investigarà els abocaments de brossa al tram final del riu segura

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol anuncia que els continus abocaments de brossa al tram final del riu Segura, a la comarca de la Vega Baixa, seran investigats per la Comissió Europea i per la Comissió de Medi Ambient de l’Europarlament, gràcies a la petició presentada per Amigos de los Humedales del Sur de Alicante. La petició ha estat admesa a tràmit, i des de la Comissió de Peticions s’ha demanat tant a la CE com a la Comissió de Medi Ambient que informen al respecte. Per a Marina Albiol, “ja fa molts anys que la contaminació d’aquesta zona del Segura s’ha convertit en un tema molt greu per a l’ecosistema, sense que les autoritats locals semblen tindre la capacitat de posar fre als continus abocaments. En els darrers temps, com denuncia l’associació, ha empitjorat a més la situació perquè no s’ha contractat el manteniment i neteja de la zona, per la qual cosa és necessari que les autoritats europees mamprenguen alguna acció davant la passivitat de les institucions locals”. La situació és tan greu que la Confederació Hidrogràfica va instal·lar unes pantalles per recollir el plàstic que baixava pel riu, però des de fa més d’un any la CHS no ha renovat la contracta de neteja ni tampoc del manteniment d’aquestes pantalles, de forma que hi ha trams amb grans acumulacions de deixalles.

Albiol valora el treball d’Amigos de los Humedales, “que des de fa molt de temps està alertant de la situació del riu i la seua desembocadura, una zona on a més el Segura inunda diverses àrees humides que formen part de la Xarxa Natura 2000”. Ara, “després de denúncies que no han prosperat i diversos escrits a la Confederació Hidrogràfica del Segura sense cap resposta concreta que aporte solucions a la situació, estan disposats a traslladar a Brussel·les el problema per a que la UE faça valdre les seues directives de protecció del medi. Una vegada més, ha de ser la societat civil la que s’encarregue d’aconseguir la preservació i la conservació de la natura, davant la passivitat de les institucions que tenen el deure de fer-ho”.

Nota: adjuntem diverses imatges de la zona, cedides per Amigos de los Humedales del Sur de Alicante.

Related Articles

Back to top button