Rodríguez: “És necessari que el Consell diga prou als pressupostos antisocials del Govern central que porten a la pobresa extrema a tants valencians”

EUPV exigeix a Oltra que bona part del pressupost de la Generalitat servisca per a augmentar la despesa social

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha valorat de manera “absolutament alarmant” les dades fetes públics ahir per Cáritas sobre la pobresa en el País Valencià durant 2016. Per a Rodríguez, aquest informe demostra, una vegada més, “l’important impacte negatiu que estan provocant les polítiques del PP des que va arribar al Govern central en 2011” i ha exigit al Consell i, en concret, a la consellera i vicepresidenta Mónica Oltra, que tinga en compte aquestes xifres “per a exigir més finançament a l’Executiu de Mariano Rajoy, així com que bona part del pressupost de la Generalitat servisca per a augmentar la despesa social i corregir aquestes polítiques que entre el PP i Ciutadans estan portant endavant en Madrid”.

Un altre punt que ha destacat el màxim dirigent de la formació d’esquerres és que aquest informe demostra que la política de la patronal, absolutament acordada amb el PP, ha portat a una retallada en els salaris. És a dir, “per primera vegada en la història el tenir ocupació no implica, ni molt menys, el tenir garantida la subsistència i arribar a fi de mes”, ha indicat Rodríguez, qui ha afegit que cada vegada són més els llocs de treball “amb salaris de misèria que l’única cosa que fan és millorar el benefici i la taxa de enriquiment dels empresaris enfront d’una retallada salarial cada vegada més evident”.

“És per açò pel que des d’EUPV exigim que el Consell i, molt especialment la vicepresidenta Mónica Oltra, a través de la seua Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, tinga en compte aquest informe per a exigir més finançament al Govern central, així com que augmente i agilite els tràmits administratius per a pal·liar la situació per la qual passen aquestes famílies i que bona part del pressupost de la Generalitat servisca per a augmentar la despesa social i corregir aquestes polítiques que entre el PP i Ciutadans estan portant endavant a Madrid”, ha dit el coordinador.

Finalment, David Rodríguez ha recordat a més que els Pressupostos Generals de l’Estat que han pactat aquests dos partits polítics per a 2017 “deixen una retallada de 5.800 milions d’euros en inversió pública i l’abonament de prop de 32.000 milions d’euros només en interessos financers a la banca alemanya”. “Amb aquestes xifres és absolutament impossible que la situació d’Espanya i, en concret, la del País Valencià, millore i que les persones visquen en condicions dignes”, ha manifestat.

Per açò, “des d’EUPV exigim al govern de la Generalitat que prenga cartes en l’assumpte de manera radical i es plante davant el Govern que dirigeix Mariano Rajoy per a dir prou a aquests pressupostos antisocials que porten a la pobresa extrema a tants valencians i valencianes”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button