Sixto demana la compareixença del ministre de l’Interior per a explicar els motius de perquè no se li retira la declaració d’Utilitat Pública a ‘Hazte Oír’

El diputat recorda que, per contra, sí que els ha llevat a altres entitats amb finalitats clarament socials

Quins són els motius pels quals ‘Hazte Oír’, associació ultracatòlica que fa de la incitació a l’odi la seua principal activitat, manté la declaració d’Utilitat Pública? Aquesta és la pregunta que el diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha sol·licitat que responga el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, en la petició de compareixença que va registrar ahir. Sixto, que la passada setmana ja va presentar una pregunta a aquest Ministeri sobre aquest mateix tema, ha recordat que el Govern sí ha retirat, per contra, la declaració d’Utilitat Pública a entitats i associacions amb finalitats clarament socials com l’ONG Equus Zebra, Asturias Acoge o a la Federació de Planificació Familiar Estatal, entre unes altres. 

“Des de la nostra organització considerem que ens trobem davant una doble vara de mesurar a l’hora d’actuar per part del Govern ja que resulten clarament alarmants determinades actituds del Ministeri de l’Interior davant situacions de discriminació per raó d’orientació sexual”, ha assegurat el diputat valencià, qui, a més, ha posat l’accent en les múltiples campanyes amb tints homòfobs que ha protagonitzat ‘Hazte Oír’.

Igualment, el dirigent de la formació d’esquerres ha afegit que també espera que Zoido explique si realment aquesta associació ha complit amb la seua obligació de presentar la memòria i les comptabilitats dins del termini i en la forma escaient, concretament de l’any 2015, així com si, finalment, es va a interposar una multa a un activista LGTBI per suposadament pertorbar la marxa de l’autobús de l’organització ultracatòlica ‘Hazte Oír’.

Show More

Related Articles

Back to top button