EUPV exigeix explicacions per les detencions irregulars d’immigrants en el Registre de Parelles de Fet

Rodríguez: “De cap de les manera es pot justificar l’ús que s’ha fet de la cita prèvia”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha exigit al Consell i, en concret, a la Conselleria de Justícia, que done una explicació sobre l’actuació de la policia autonòmica respecte a les pràctiques anòmales que s’estan produint en el Registre de Parelles de Fet i que ha portat a què ‘València Acoge’ haja denunciat detencions irregulars d’immigrants. “De cap de les maneres es pot justificar l’ús que s’ha fet de la cita prèvia i l’abús de poder emprat per part d’agents de la policia autonòmica ja que estem parlant d’un delicte greu de vulneració de drets civils”, ha assegurat Rodríguez.

En aquest mateix sentit, el dirigent de la formació d’esquerres ha insistit que des de la pròpia Conselleria de Justícia i, en concret, la seua responsable Gabriela Bravo, ha d’explicar el perquè d’aquestes actuacions i si han tingut un caràcter xenòfob. “Entenem la preocupació per la seguretat existent en matèria antiterrorista però no es pot confondre una cosa amb l’altra, i s’ha de deixar clar que per part de la Policia Autonòmica no hi ha hagut un comportament discriminatòria cap als immigrants que acudeixen al Registre de Parelles de Fet”, ha afirmat.

Finalment, el màxim dirigent d’EUPV ha assenyalat que la mateixa Gabriela Bravo ha de justificar l’ús indegut que s’ha fet de la cita prèvia i amb quin objectiu. “Ens semblen unes actuacions molt greus que el Consell no pot deixar passar i aclarir com més prompte millor per a evitar que es repetisquen”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button