EUPV sol•licitarà que en totes les bases de subvencions a municipis es complisca la Llei de Memòria Històrica

Pérez: “L’objectiu és el compliment de la norma sense revengismes, per a la convivència democràtica i la supressió d’elements de divisió entre els ciutadans”

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha registrat una moció que es debatrà en el Ple de demà “perquè la Corporació Provincial no atorgue subvencions o ajudes a institucions o particulars que es neguen a retirar símbols franquistes”. Per a açò, la dirigent d’esquerres demana la creació d’unes bases que exigisquen el compliment de la Llei de Memòria Històrica condicionant la concessió de subvencions i ajudes a la retirada dels símbols del franquisme dels carrers, vies i espais públics dels municipis d’Alacant, complint així amb l’article 15 de la citada llei.

A més, la moció planteja l’elaboració d’un catàleg de vestigis d’exaltació de la revolta militar, de la guerra civil i de la repressió de la dictadura franquista, així com l’exigència en el compromís de retirar aquests símbols per a poder accedir a qualsevol subvenció atorgada per la Diputació.

Per a Pérez aquesta moció “pretén explorar una via pràctica per a obligar la retirada de simbologia feixista que encara poblen els nostres carrers, en un país que és el segon amb més fosses comunes i desapareguts forçosos de tot el món a causa de la guerra civil i la repressió de la dictadura”. Així mateix, -ha continuat- la iniciativa “només pretén el compliment de la llei sense revengismes, per a la convivència democràtica i la supressió d’elements de divisió entre els ciutadans”.

EU assenyala que a Alacant “perviuen símbols del franquisme que han de ser reemplaçats per a facilitar la ruptura amb un passat d’opressió i s’aconseguisca un present de dignificació de la memòria democràtica i de tots els valors que defensa la nostra societat”. En aquest sentit, Pérez recorda positivament el treball iniciat pels regidors del grup municipal d’EUPV de Crevillent que, en el passat mes, van començar les obres de retirada del monòlit d’exaltació feixista dedicat a Cosí de Rivera “complint així la Llei de Memòria Històrica vulnerada durant 10 anys”, o el d’Asp, que precisament ahir va aprovar la retirada de títol de fill predilecte a Franco després de 77 anys”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button