Marina Albiol impulsa al Parlament Europeu mesures per combatre els desnonaments

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha insistit en la necessitat de posar en marxa mesures per combatre de forma eficaç els desnonaments que continuen produint-se a l’Estat espanyol, especialment després que s’haja conegut que el País Valencià és el segon territori autonòmic on més execucions hipotecàries s’han produït enguany, amb 32 execucions diàries durant els tres primers mesos de 2017, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Per a Albiol, “convé no abaixar la guàrdia en cap front, perquè malgrat que hagen descendit els desnonaments respecte a anys anteriors, continuen produint-se diàriament desenes de drames personals conseqüència de les polítiques immobiliàries injustes i criminals”.

Entre altres aspectes a treballar, Albiol subratlla la necessitat de que s’habiliten mesures de transparència i informació pública de les titulitzacions d’hipoteques: “Molts dels desnonaments es produeixen perquè el banc llança l’ordre d’execució d’una hipoteca que ha estat cedida al 100% a un fons perdent la legitimació activa per presentar demanda davant un tribunal de justícia, i per tant falsejant la documentació aportada al tribunal. Els bancs han venut milions d’hipoteques a fons i societats denominades ‘de Titulització Hipotecària’, i per tant no poden actuar com creditors en no ser els titulars del deute”. La portaveu d’Esquerra Unida indica que “si els consumidors tingueren accés fàcil a conèixer qui és el veritable propietari de la seua hipoteca, podrien evitar els desnonaments ja que l’ordre del banc quedaria sense efecte, la qual cosa contribuiria a facilitar possibles negociacions per no haver de deixar persones al carrer”. Es tracta, segons Albiol, “d’una mesura ben senzilla i clara: crear mecanismes per fer accessible la informació als propis consumidors, per què tothom puga saber si el seu crèdit hipotecari ha estat titulitzat, quin fons l’ha adquirit, i en quines condicions”.

Marina Albiol recorda que s’ha presentat una petició a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu precisament reclamant aquestes mesures, “sobre la qual estem treballant per a que puga debatre’s el més prompte possible, de forma que amb la màxima agilitat s’adopte una fórmula que puga frenar en part el terrible goteig de desnonaments que continua produint-se”.

 

Nota: teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol que podeu descarregar des del següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20170605-hipoteques

Related Articles

Back to top button