L’AJUNTAMENT D’ALZIRA APROVA PER UNANIMITAT UNA MOCIÓ D’EU-ALZIRA PER EXIGIR MESURES A LES ADMINISTRACIONS FRONT A LA SINISTRALITAT LABORAL

El col·lectiu d’EUPV-Alzira va presentar una moció a l’Ajuntament per a exigir a la resta d’administracions més mesures per fer front a la sinistralitat laboral, coincidint amb les celebracions del 1r de maig, dia internacional de les treballadores i treballadors.

Segons explica Ivan Martínez, portaveu del grup municipal d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “solament en el mes de gener d’aquest any 2017 s’han produït més de 41.000 accidents de treball amb baixa laboral, el que suposa un increment del 13% pel que fa a l’any anterior, dels quals 42 han tingut el resultat de la mort per al treballador o la treballadora. Accidents de trànsit, amputacions, caigudes, infarts, etc., són part de les causes d’aquests accidents, en la seua majoria evitables. Malalties professionals declarades i no declarades, amb exposició a substàncies cancerígenes o tòxiques, són unes altres de les causes de la pèrdua de la salut i la vida de les persones treballadores que cal evitar”.

Per a EU, la precarietat laboral que s’ha instal·lat amb la crisi i sinistralitat en el treball, són parts inseparables: contractes per hores, rotació en els llocs de treball, falta de formació, tot plegat té com a conseqüència milers d’accidents.

El col·lectiu d’esquerres sol·licita tant a la Generalitat com al Ministeri el reforç de l’activitat inspectora en les empreses i que es complisca de manera efectiva la llei de prevenció, dotant de més recursos les inspeccions. I igualment, vincular les ajudes públiques i els contractes públics al compliment per part de les empreses de les seves obligacions en matèria de prevenció i formació de les persones treballadores, tenint en compte per a això el nombre de sancions, actes d’infracció o prevencions així com l’índex de sinistralitat laboral de l’empresa.

I igualment des d’EU recordem que en el govern municipal s’ha introduït el servei de prevenció en l’Ajuntament, també s’ha establert la supervisió a les empreses contractades si compleixen la prevenció de riscos laborals. De la mateixa manera, els plans de formació en el 2016 van abastar a 740 treballadores i treballadors públics, el major nombre fins a la data; també s’han establert plans d’emergència en els principals edificis municipals; per primera volta, totes i tots els treballadors i treballadores de les empreses que s’han municipalitzat han passat les revisions mèdiques; s’ha encetat el pla per a una organització saludable; i, de la mateixa manera, s’han posat mesures per reduir la temporalitat dels contractes i s’han millorat les condicions salarials dels grups més baixos de l’Ajuntament ja en el 2017.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button