La regidoria de Cultura i Memòria Històrica impulsa una acció solidària amb Cuba

S’han arreplegat més de 2000 llibres amb la col·laboració de les biblioteques de Silla, València i Massanasa, que s’enviaran a Cuba a través de l’Associació Valenciana d’Amistat amb Cuba José Martí

La regidoria de Cultura i Memòria Històrica ha impulsat una acció solidària amb el poble cubà, coordinant l’enviament de més de 2000 llibres a l’illa. La iniciativa va sorgir arran l’acció solidària amb la biblioteca de Los Alcáceres de Múrcia, per donar eixida als llibres duplicats que van sobrar després d’enviar més de 1140 llibres a la biblioteca murciana, que va perdre tot el seu fons bibliotecari després d’unes inundacions.

A proposta del regidor de Cultura, Valentín Mateos, l’acció solidària s’ha realitzat a través de l’Associació Valenciana d’Amistat amb Cuba José Martí, que van estar molt interessats en la iniciativa. A més de la biblioteca de Silla, s’han sumat al projecte solidari les biblioteques de València i Massanassa, i han arreplegat 115 caixes que contenen més de 2000 llibres.

Els exemplars s’han emmagatzemat a Almussafes, on l’Associació José Martí arreplega diversos materials donats per a enviar-los a Cuba pròximament. Una vegada a l’illa, els llibres es distribuiran per diversos projectes socioculturals cuban a través de la Fundació Nicolás Guillén.

Valentín Mateos s’ha mostrat molt satisfet davant l’acció solidària que s’ha pogut fer extensible des de la solidaritat amb Múrcia fins a la solidaritat internacionalista amb Cuba. Mateos ha destacat la prioritat del poble cubà amb la gestió i la salvaguarda de la cultura, que sempre ha caracteritzat el procés de la Revolució Cubana: “És un camí solidari que continuem, i estem orgullosos que aquests llibres puguen arribar a les biblioteques cubanes a través de l’Associació José Martí i la Fundación Nicolás Guillén”.

Rocío Raya, presidenta de l’Associació José Martí, ha agraït enormement l’acció solidària coordinada per la regidoria de cultura de Silla amb l’ajuda de la resta de municipis i el treball del personal tècnic. Segons Raya, un poble amb un potencial cultural com el cubà no pot deixar d’agrair projectes de solidaritat com aquest, donat que aquests llibres “són molt importats per a dur a terme iniciatives imprescindibles en l’àmbit social i cultural com els desenvolupats per la Fundación Nicolás Guillén”.

Related Articles

Back to top button