EUPV demana la urgent negociació amb el col·lectiu de professors de Filosofia l’obligatorietat de l’assignatura en ESO i Batxillerat abans del curs 2017-2018

Rodríguez: “La Conselleria d’Educació té en les seues mans evitar la imposició d’una mesura del PP que suposa un vertader atac al foment dels valors democràtics”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha exigit la Consell valencià i, en concret, a la Conselleria d’Educació, que se sente a negociar com més prompte millor amb el col·lectiu de professors de Filosofia el decret curricular de Secundària i Batxillerat amb l’objectiu de garantir la inclusió d’aquesta assignatura, tal com s’ha fet en altres Comunitats Autònomes. “La LOMQE vol menysprear la Filosofia llevant-li hores i pes en el currículum, tota una declaració d’intencions ideològiques del PP, però el govern valencià té competències per a frenar aquesta decisió i, per tant, està en les seues mans corregir aquesta barbaritat educativa”, ha explicat.

En aquest mateix sentit, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha incidit que un govern progressista “no pot permetre que s’aplique en la nostra Comunitat una barbaritat com la qual pretén aconseguir el PP amb la imposició d’una llei educativa com la LOMQE, que l’única cosa que cerca és un atac frontal a l’educació pública, i el cas de l’assignatura de Filosofia és un clar exemple d’açò”.

Així mateix, Rodríguez ha anunciat que EUPV participarà en totes les mobilitzacions que acorden dur a terme el col·lectiu de professors d’aquesta assignatura amb la finalitat d’assegurar aquesta matèria en el currículum valencià. Per tant, “exigim al govern valencià que ho negocie i solucione abans de l’inici del curs 2017-2018 ja que l’educació ha de fomentar valors ètics i democràtics, ha de formar a persones reflexives i crítiques, no una mà d’obra barata i dòcil, que és el que pretén el PP”.

“La LOMQE pretén expulsar a centenars de milers de joves del sistema educatiu sense qualificació i de forma prematura, condemnant-los a unes condicions de completa precarietat en el sistema laboral. Ara, a més, cerca que no aprenguen a pensar per ells mateixos amb la supressió d’una assignatura bàsica com és la Filosofia, i açò no ho pot permetre el Consell”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button