Esquerra Unida recolza la vaga dels professionals del sector de l’educació especial

Pérez: “El reconeixement a aquesta labor educativa comporta majors recursos econòmics i l’elaboració del reglament que protegisca laboralment al col·lectiu”

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, acompanyada de membres del PCPV, ha assistit aquest matí a la concentració en suport a la vaga dels professionals d’educació especial enfront de la Casa de les Bruixes (Seu de la Presidència de la Generalitat Valenciana) amb l’objectiu de reivindicar els drets d’aquest col·lectiu. “Recolzem totes les seues peticions ja que es tracta d’un col·lectiu molt marginat per part del Consell i és necessari que la seua gran labor tinga una visibilitat major”, ha afirmat la portaveu del grup provincial.

Durant la concentració, en la qual s’han donat cita al voltant d’un centenar de docents que porten mobilitzant-se des de fa més d’un any, s’ha sol·licitat suport als alumnes amb necessitats específiques, ja siguen psíquiques, físiques o sensorials. “Aquest col·lectiu exigeix a la Conselleria d’Educació que respecte els seus drets laborals revisant la legislació vigent i fent visibles i partícips als Educadors d’Educació Especial, ja que sense ells la integració i inclusió dels alumnes amb diversitat funcional, no és real ni efectiva”, ha afirmat.

També reivindiquen poder participar activament en totes les reunions que puguen repercutir en el seu treball, adequar les funcions dels educadors al sistema educatiu inclusiu, major protecció legislativa, administrativa i laboral o regular les hores d’atenció amb els alumnes.

Totes aquestes reivindicacions han sigut lliurades, junt amb la diputada Raquel Pérez, en la seu de la Presidència de la Generalitat, “amb la finalitat de que el govern actual els escolte i trenquen, per fi, amb la dinàmica continuista de les polítiques de l’anterior govern del Partit Popular”.

Per la seua banda, Pérez ha anunciat que seguirà acompanyant a aquest col·lectiu en successives mobilitzacions, en concret en la que es celebrarà el 9 de juny a les 12 hores, per a continuar exigint els seus drets. “Des d’EUPV fem una crida a la comunitat educativa i a la resta de treballadors per a donar suport a la vaga durant la concentració”, ha indicat.

 

Show More

Related Articles

Back to top button