Marina Albiol traslladarà a Europa els problemes per la contaminació del polígon industrial del Serrallo al Grau de Castelló

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha mantingut una reunió amb representants d’entitats ecologistes de la Plana Alta, per tractar els problemes de contaminació que produeixen les indústries del polígon del Serrallo, i la manca d’informació i registres fiables de les partícules tòxiques que puguen emetre les plantes industrials allà instal·lades. Segons Marina Albiol, “ja fa molts anys que els veïns denuncien problemes causats per la contaminació de les petroquímiques instal·lades allà. I ja fa anys també que des de la societat civil es reclama un sistema de medició de l’aire fiable i eficient. Però les reivindicacions veïnals mai han trobat resposta, i la realitat és que continuen els problemes i les molèsties a les zones residencials més properes, i fins i tot als alumnes del col·legi La Marina, ben proper a la zona”.

Albiol recorda que “Europa té directives i normatives que s’han de complir, però sembla que no afecten tant les empreses instal·lades al Serrallo”. En aquest sentit, indica que “l’any 2005 la Plataforma No a la Contaminació va reclamar a la planta de BP que féra públics els seus registres de partícules nocives, i ara és l’hora en què encara no ho ha fet. No només això: el 2008 l’Ajuntament de Castelló i altres administracions van posar en marxa un Pla de Millora de Qualitat de l’Aire, i després de la seua presentació, no ha tingut cap activitat ni s’ha tornat a reunir”.

Per a la portaveu d’EUPV a Brussel·les, “hi ha mesures ben senzilles que es podrien posar en marxa ja per controlar millor les partícules tòxiques que poden expulsar les indústries pesants del Serrallo: aparells de control instal·lats durant tot l’any i no només els mesos d’estiu, com s’ha fet fins ara, quan bufa la brisa del mar i escampa les partícules; mesuradors de partícules tòxiques ubicats a les zones residencials més properes, i no ben allunyats com és el cas de l’únic que hi ha ara, a la zona del Patronat d’Esports, que a més porta mesos sense funcionar. Però sobretot, encara seria més fàcil que les pròpies indústries facilitaren amb total transparència les seues medicions. Estem parlant d’un tema de contaminació del medi i de salut pública en el qual s’hauria d’imposar major control i protecció, per això ho denunciarem al Parlament Europeu: per que s’actue decididament fent valdre els drets de la ciutadania que puga veure’s afectada”.

 

Nota: us fem arribar un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol. El podeu descarregar al següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20170529-serrallo

Show More

Related Articles

Back to top button