EUPV mostra el seu escepticisme davant la resposta del Govern d’adaptar els trens de la línia C3 abans del 4 de desembre del present any

Sixto: “El PP assegura que tan sols modificarà aquells combois que siguen susceptibles d’ajustos raonables”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha mostrat la seua preocupació davant la resposta facilitada pel Govern central a una pregunta plantejada respecte a la data d’adaptació de la flota de trens que recorre la línia C3 de Rodalies València per a persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat. “El PP ha tingut la poca vergonya d’afirmar per escrit que el 4 de desembre d’enguany és el termini que marca el Text Refós de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seua Inclusió Social per a adaptar les infraestructures i el material de transport d’aquells trens que siguen susceptibles d’ajustos raonables”, ha argumentat Sixto.

Per a la formació d’esquerres, “aquesta resposta amaga darrere un incompliment clar ja que condiciona la seua adaptació al fet que siguen susceptibles d’ajustos i, per tant, ens fa ser molt escèptics pel que fa a que a la fi d’enguany les persones amb problemes de mobilitat reduïda de les comarques de l’Horta, Foia de Bunyol i Requena Utiel puguen utilitzar el servei rodalies amb normalitat”, ha manifestat el diputat valencià.

Davant aquesta situació, el dirigent d’EUPV ha anunciat que va a plantejar una altra pregunta en la qual demanarà que el propi Govern central aclarisca quins són els requisits que va a aplicar per a decidir si un tren és susceptible d’ajust o no. “Quins criteris pretén aplicar el PP per a indicar si un comboi sí que pot ser adaptat i un altre no? És aquesta la manera de complir la Llei? Quant temps més va a haver d’esperar el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda perquè l’Estat atenga les seues peticions i es puguen traslladar d’un lloc a un altre sense cap tipus de dificultat?”, s’ha preguntat Ricardo Sixto.

Cal destacar que cap tren que recorre aquesta línia està adaptat, de fet, “aquesta flota, juntament amb la de la C5 a Caudiel, és la més antiga de les rodalies de València”, ha afirmat el diputat de la formació d’esquerres, qui ha afegit que l’estació ferroviària de Bunyol, que disposa de serveis de mitja distància que la uneixen principalment amb Madrid, Conca i València, va ser construïda en 1996 per a eliminar un pas a nivell i compta amb rampes per a persones amb mobilitat reduïda i places de garatge per a discapacitats, no obstant açò, “qualsevol ciutadà que necessite una cadira de rodes i vulga accedir a la seua destinació no podrà fer-ho a causa que el tren no està adaptat”.

“Anem a estar vigilants per a comprovar a partir del 4 de desembre quin trens s’han adaptat i quins no i demanarem responsabilitats al Govern en el cas que la situació seguisca sent la mateixa”, ha conclòs Sixto.

 

Related Articles

Back to top button