Marina Albiol participa en la missió del Parlament Europeu a Madrid per investigar els bebès robats

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol participa la setmana vinent en la missió d’europarlamentaris a Madrid per investigar els bebès robats durant el franquisme i la transició. La missió té previst reunir-se amb representantsde l’Església catòlica, la Fiscalia General de l’Estat i el Ministeri de Justícia, entre d’altres, i també s’ha convocat un acte obert amb la participació de diversos eurodiputats i víctimes d’aquests robatoris, entre els quals estarà la presidenta de l’Associació de Víctimes d’Alacant Mª José Picó.

En paraules de Marina Albiol, “amb aquesta missió esperem que es puguen respondre a les demandes de les associacions i víctimes, i es pose de manifest la crueltat i violació dels drets humans a l’Estat espanyol. Tant durant els anys en què s’han produït els robatoris de bebès, durant el franquisme i fins mitjan dècada de 1990, com en l’actualitat, ja que el Partit Popular ha intentat per activa i passiva evitar aquesta missió”.

En aquest sentit, Albiol recorda que la iniciativa sorgeix arran de les nombroses reclamacions presentades davant la Comissió de Peticions de l’Europarlament, “i ja aleshores van sorgir els obstacles del PP a la investigació, demanant a la presidenta de la Comissió que no admetera a tràmit les peticions. Fins i tot, han intentat canviar el nom de la missió de ‘bebès robats’ a ‘bebès desapareguts’, una alteració ben subtil d’allò que s’investiga”.

La portaveu d’EU a l’Eurocambra remarca que “el que demanen tant les associacions com les víctimes a títol individual és que es respecten drets fonamentals tan bàsics com l’accés a la Justícia i l’accés a la informació de dades personals. Perquè la realitat és que, encara hui, les famílies afectades per aquestes aberracions no poden accedir als arxius, o es troben amb incomprensibles arxius de les seues causes”.

Finalment, Albiol destaca la presència de representants de les víctimes d’aquests robatoris al País Valencià: “Creiem que és molt important exposar que ha estat una pràctica que s’ha reproduït a tots els territoris de l’Estat, i especialment al País Valencià s’ha constatat la presència de trames dedicades al robatori, com també hui en dia assistim a un bloqueig a les possibles gestions que intenten les víctimes per esclarir els casos detectats”.

Show More

Related Articles

Back to top button