EUPV felicita als paterners i paterneres pel reconeixement de la Cordà com a Festa d’Interès Turístic Nacional

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que la festa de la Cordà de Paterna haja sigut reconeguda com a Festa d’Interès Turístic Nacional i ha traslladat la felicitació de la formació d’esquerres a totes les paterneres i paterners. “Es tracta d’una bona notícia per a tot el poble de Paterna que aquesta festa única siga reconeguda a nivell nacional”, ha assegurat el màxim dirigent.

Rodríguez, juntament amb el portaveu d’Esquerra Unida de Paterna, Javier Parra, ha indicat, a més, que aquest reconeixement obliga a fer una reflexió profunda sobre el futur de la Cordà per a poder acollir als visitants que vindran de tota Espanya, “ja que actualment les limitacions, quant a espai i volum de persones que poden participar i gaudir d’ella, és evident”.

Millorar el model de Festes Populars

A més, tots dos dirigents d’EUPV han assenyalat que la notícia obri l’oportunitat per a millorar el model actual de Festes Populars a Paterna. “És necessari un procés d’obertura a la més àmplia participació del poble en les Festes, així com dels nous visitants”, ha manifestat Parra, qui ha afegit que “en aquest moment és complicat poder gaudir plenament de les Festes Populars a Paterna si no es pertany a alguna associació o col·lectiu fester”.

Per a Javier Parra, “és una reivindicació històrica d’Esquerra Unida que les Festes Populars han d’obrir-se a la més àmplia participació de tot el poble, tot el teixit associatiu i també dels qui ens visiten en les nostres festes”, mentre que David Rodríguez ha dit que per a construir aquest nou model de Festes Populars, així com per a la seua millora, “serà necessària la major participació ciutadana”.

Related Articles

Back to top button