EUPV proposa una competició sobre eficiència energètica entre l’alumnat de segon cicle

Pérez: “Conscienciar als estudiants de la importància en estalvi serà una inversió a llarg termini a la qual no podem renunciar”

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha proposat a l’Agència Provincial de l’Energia realitzar el primer concurs de projectes relacionats amb l’estalvi i eficiència energètica entre els instituts d’Alacant. L’Objectiu 20-20-20 és un compromís pactat i signat entre els Estats membres de la Unió Europea, inclòs Espanya, per a aconseguir una major eficiència energètica i entre aquests objectius es troba reduir les emissions gasos d’efecte hivernacle en un 20 per cent, obtenir almenys el 20 per cent del consum energètic a partir de fonts renovables, i reduir un 20 per cent el consum energètic respecte a les xifres projectades per al 2020.

Pérez ha assegurat que un dels objectius de l’Agència Provincial de l’Energia és reduir el consum energètic provincial en un 20 per cent fins a l’any 2020 fomentant, divulgant, informant i recolzant econòmicament als xicotets municipis a aconseguir aquest compromís europeu. Per açò, “considerem que tot esforç que de l’Agència Provincial de l’Energia emane en la conscienciació de la reducció d’energia serà en pro a aconseguir aquest objectiu i mantenir-ho en el temps i açò solament es pot entendre impulsant uns fonaments socials de conscienciació robusts i inculcats des de l’educació i formació acadèmica bàsica”, ha dit.

“La implicació d’aquest col·lectiu en les àrees mediambientals necessita un enriquiment positiu i incentius acadèmics tals com a concursos grupals, responsabilitats socials i innovacions reconegudes per les institucions públiques. On altres territoris han sabut enllaçar-ho amb una planificació concursal amb una xicoteta dotació econòmica, servint d’incentiu per a la participació de l’alumnat i professorat”, ha conclòs la diputada.

Show More

Related Articles

Back to top button