EUPV demana una urgent reestructuració de la xarxa de centres d’acolliment de menors

Rodríguez defensa la professionalitat dels treballadors del sector i sol·licita que el Consell porte davant els tribunals els casos greus de desemparament

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, després de les declaracions realitzades ahir per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha volgut traslladar hui el suport de la formació d’esquerres als professionals “que porten anys treballant amb els menors en aquests centres que, no cal oblidar, han hagut d’eixir cap a endavant d’una manera miraculosa després de l’asfíxia patida durant l’etapa del PP per les retallades aplicades”. Per al màxim dirigent d’Esquerra Unida, “ens trobem davant un tema molt delicat i d’una enorme sensibilitat i, per tant, sol·licitem a la Generalitat que estudie la possibilitat de portar davant els tribunals aquells casos en els quals considere que realment hi ha hagut desemparament cap a aquest col·lectiu tan vulnerable”.

D’altra banda, Rodríguez ha exigit al Consell que, després de dos anys des que assumira la gestió autonòmica, “es pose a la feina i inicie una reestructuració completa del sector que permeta deixar arrere les antigues licitacions realitzades pel PP, que han suposat un ofec constant per a les empreses adjudicatàries, i que creu una vertadera xarxa pública de centres de menors que permeta, a més, subrogar als treballadors que porten anys exercint la seua labor de manera professional”.

És a dir, “d’una banda pensem que l’ocorregut després de la gestió del PP no pot quedar impune i, per un altre, és necessari que es defensen als treballadors d’aquest col·lectiu per la gran labor que han desenvolupat i no se’ls deixe en el carrer després de la reversió d’alguns centres a gestió pública”, ha assegurat el coordinador de la formació d’esquerres, qui també ha insistit en la necessitat d’evitar que els trasllats afecten a la pròpia atenció que es necessiten els menors acollits”.

Show More

Related Articles

Back to top button