Albiol demana a la Comissió Europea que esclarisca qui hauria de pagar el desmantellament de Castor

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha sol·licitat a la Comissió Europea qui hauria d’assumir els costos del desmantellament del magatzem de gas Castor en cas que els informes que s’estan elaborant sobre el cas així ho determinen. Per a Albiol, “si ja suposa un robatori als consumidors el fet que cada mes hagen de pagar de la seua butxaca la inversió d’aquesta barbaritat, encara seria més vergonyós haver de pagar també, a través del consum o amb diners públics, el desmantellament d’aquest negoci redó per a Florentino Pérez”.

Arran de l’emissió ahir d’un programa dedicat al projecte Castor de l’espai televisiu Salvados s’ha conegut que el Ministeri d’Indústria i Energia disposava d’un informe que assenyalava les irregularitats al llarg del procés d’adjudicació del magatzem. Albiol recorda que des que el projecte es va concebre ha estat farcit d’irregularitats: “Des de l’estudi d’impacte ambiental copiat i enganxat que descartava qualsevol afecció, fins als sobrecostos que va anar sumant, passant per les autoadjudicacions sense preu entre les empreses participades per ACS i per la inclusió d’una clàusula que assegurara la indemnització encara que cometera negligència o frau, Castor ha estat un súmmum de l’afavoriment a una empresa per part de les institucions públiques. I el que ho va acabar d’adobar, va ser la ràpida indemnització a ACS que a més serà sufragada pels consumidors de gas natural. Les autoritats europees haurien de vetllar per què no continuen produint-se abusos a la ciutadania en aquest procés, i esclarir qui hauria d’assumir un possible desmantellament”.

De la mateixa forma, Albiol pregunta a la Comissió Europea per les possibles responsabilitats d’aquest projecte fallit per a les arques públiques i tan rendible per a l’empresa encarregada de la construcció: “Hem constatat tots aquests anys que cap administració implicada, ni del PSOE ni del PP, ha assumit responsabilitats. S’han encadenat fets sospitosament irregulars i sembla que s’han executat per art de màgia. I ara que un estudi certifica el seu alt risc sísmic no podem acceptar que govern i empresa continuen rient-se de la ciutadania i espoliant els recursos públics”.

 

Nota: Adjuntem la pregunta adreçada a la Comissió Europea. També teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol que podeu descarregar al següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20170516-castor

Show More

Related Articles

Back to top button