Pérez celebra la convocatòria de subvencions per a l’eliminació de la simbologia feixista aprovada per unanimitat fa un any a proposta d’EUPV

La formació d’esquerres critica que la línia d’ajudes no s’ajusta a la proposta aprovada ja que conjugar el nombre d’habitants amb la retirada d’un monument “és incoherent”

La diputada provincial d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que, encara que amb un any de retard, “per fi s’ha vist plasmada la proposta aprovada unànimement pel Ple de la Diputació sobre el compliment de la llei de memòria històrica d’eliminació de simbologia feixista en territori alacantí”. Divendres passat es va publicar en el BOP la convocatòria de subvencions per als ajuntaments menors de 20.000 habitants per a la substitució de simbologia feixista i la recuperació de la memòria històrica.

A aquesta línia de subvencions proposada fa més d’un any per EUPV en la diputació d’Alacant i aprovada unànimement, es podran acollir els municipis de menys d’1.000 habitants amb un màxim de 500 euros, els de 1.001 fins a 3.000 amb 700 euros, de 3.001 fins a 5.000 amb 800 euros, de 5.001 a 10.000 amb 900 euros, de 10.001 a 15.000 amb 1.000 euros, i de 15.001 a 20.000 amb 1.100 euros.

No obstant açò, Pérez entén que la línia de subvencions no s’ajusta a la proposta aprovada, doncs no indicava un topall d’habitants per a acollir-se ni s’especificava el màxim econòmic. A més, assegura que conjugar el nombre d’habitants amb el fet objectiu de retirar un monument d’exaltació feixista “és incoherent”.

Així i tot, la portaveu del grup provincial d’EUPV ha considerat positiu recaptar les dades dels municipis d’Alacant sobre aquest tema i ha mostrat el seu desig que en les següents convocatòries es puga anar ajustant a la realitat del nostre territori. “Aquesta subvenció és clarament finita i no tindrà sentit en el moment que tots els monuments estiguen retirats”, ha dit.

La diputada d’esquerres indica que les dificultats econòmiques en la retirada d’aquesta simbologia “comporten en els pressupostos de molts municipis que, àdhuc desitjant realitzar aquesta tasca de neteja feixista i renovació democràtica, es veuen obligats a posposar aquestes actuacions, vulnerant d’aquesta manera el compliment de la Llei. Amb la publicació d’aquesta línia de subvencions no existeixen ja justificacions per al compliment de la mateixa”.

Related Articles

Back to top button