Esquerra Unida lamenta la falta d’inversió i sensibilitat per part de la Conselleria d’Igualtat davant l’anunci del tancament del centre de menors de Monteliovet

Rodríguez: “La clausura d’una instal·lació d’aquest tipus mai és una bona notícia i per açò és necessari que s’agilitze la construcció del nou centre de Llíria”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua preocupació davant la decisió de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de tancar el centre de menors de Monteolivet i traslladar tant al personal com als propis menors a un altre equipament situat a Bunyol. Rodríguez ha denunciat que la situació de degradació i abandó total d’aquest equipament no és una situació nova. “Es tracta d’una herència del PP però a la qual el nou govern no ha donat una solució immediata transcorreguts dos anys des que va arribar a la Generalitat, i açò és el que veritablement ens preocupa”, ha afirmat el màxim dirigent de la formació d’esquerres.

És a dir, -ha continuat- “un govern progressista no pot permetre que es tanquen centres com aquest que són essencials per a treballar un tema fonamental com són els menors i el que no pot fer ara és improvisar i cercar una solució que, a més, esperem que siga consensuada per totes les parts”. Per al coordinador, “ens trobem davant un tema enormement sensible i per açò les urgències mai són bones en aquests casos”.

Així mateix, el líder de la formació d’esquerres ha demanat al Consell que cerque una solució també per als treballadors d’aquest centre de Monteolivet, així com que, una vegada finalitzada la concessió privada del centre de Bunyol, es revertisca la seua gestió i que els empleats siguen subrogats. “No podem arreglar un fotat i desfer-ho per un altre. Aquesta no és la manera de donar solució a un assumpte d’aquestes característiques”, ha afegit.

També s’ha referit al nou centre que la Conselleria té projectat construir a Llíria per a acollir a menors i ha instat al Consell al fet que agilitze els terminis. “Dos anys ens sembla molt temps tractant-se d’un tema tan sensible com aquest”, ha dit.

Igualment, David Rodríguez ha apostat perquè aquests serveis socials siguen gestionats directament per la Generalitat i, d’aquesta manera, anar ampliant una xarxa pública i de qualitat. “El Consell no pot escatimar despeses en temes fonamentals per a la ciutadania com és el cas de la salut o l’educació”, ha assegurat. “Per tot açò, esperem que en el cas del centre de menors de Monteolivet s’actue amb coherència i sempre mirant per donar la millor solució tant per als treballadors com per als menors i, per descomptat, evitant que el trasllat afecte a la pròpia atenció educativa”, ha conclòs.

Per la seua banda, la coordinadora d’EUPV-València, Rosa Albert, que també ha insistit en la falta de recursos i sensibilitat del Consell pel tema dels menors, ha instat a l’Ajuntament de València al fet que negocie amb la Generalitat perquè aquest centre, després de la seua rehabilitació, siga destinat de nou al mateix ús. “És l’equip de govern municipal el que ha de defensar amb ungles i dents que aquest equipament seguisca mantenint-se en la ciutat de València”, ha manifestat.

Show More

Related Articles

Back to top button