Silla crearà una línia de bus a La Fe davant la negativa de la Conselleria de donar una solució.

L’Ajuntament de Silla crearà una línia d’autobús amb una connexió directa a l’hospital de La Fe per tractar de donar resposta a l’actual demanda del veïnat que ha vist que la Conselleria, el 2014, va canviar el seu hospital de referència, el Dr. Peset, per La Fe.

Davant de la negativa de la Conselleria d’Habitatge d’assumir els costos del servei, la Regidoria d’Urbanisme, Territori i Infraestructures ha proposat que l’Ajuntament assumisca el cost d’aquest servei per motius d’urgència en ser una prioritat per al veïnat.

En paraules del regidor Valentín Mateos, “com a conseqüència de la deixadesa de la Conselleria per assumir  la seua responsabilitat, entenem que una connexió amb el nostre hospital de referència és un servei bàsic i l’assumim amb recursos propis encara que no ens corresponga. Així i tot, continuarem exigint a Conselleria que assumisca el cost del servei”.

Per aquest motiu, s’ha sol·licitat a la Conselleria  l’autorització per posar en marxa aquest nou servei que s’integrarà en la xarxa de Metrobús i es podran utilitzar els abonaments que permeten realitzar un transbordament gratuït entre aquesta xarxa,  Metrovalència i els autobusos de l’EMT.

La reivindicació del govern de Silla és una línia amb connexió directa amb l’hospital La Fe sense haver de fer cap tipus de transbord, ja que s’està dificultant el dret a l’accés a un servei públic als usuaris majoritaris del bus, que són persones d’edat avançada, amb mobilitat reduïda o que pateixen alguna malaltia. En aquest sentit, s’han mantingut nombroses reunions amb la Conselleria junt amb l’actual empresa concessionària del servei de transport.

Una parada que l’anterior alcalde del PP Serafín Simeón va deixar d’exigir i simplement va acceptar la desconnexió quant després d’unes setmanes de funcionant la empresa li va dir que no li eixia rentable. Ara hipòcritament ens la exigix a nosaltres.

El regidor d’Urbanisme, Territori i Infraestructures va proposar a la Conselleria diferents alternatives, algunes d’aquestes no suposarien cap despesa extra per a la Conselleria com alternar la línia de Silla amb la de Picassent, que sí que fa aquest recorregut a l’hospital, però la Conselleria va condicionar aquest canvi a l’acceptació per part de Picassent, el qual es va negar. Davant  d’aquesta negativa es va portar la proposta d’acord al Ple de gener per exigir una solució a la Conselleria, la qual va ser aprovada per unanimitat.

Una solució que seguim esperant ja que després de 2 anys la Conselleria governada pel PSPV i Compromís segueixen sense donar cap resposta mentres critiquen el govern de Mariano Rajoy perque no invertix res en el transport metropolità de València.

Related Articles

Back to top button