Rosa Pérez Garijo (EU): “L’Operació Osvaldos apunta a una presumpta trama del clan Blasco amb la sanitat pública valenciana”

La vicepresidenta quarta de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha comparegut esta vesprada en una roda de premsa en la qual ha explicat la denúncia presentada per la formació d’esquerres en 2014 que està en l’origen de l’operació policial “Osvaldos” efectuada aquest matí per la UDEF. Pérez Garijo ha recordat que “la presumpta trama s’emmarcava en el negoci sociosanitari i està centrada en la figura de Sergio Blasco, ex-gerent de l’Hospital Provincial Universitari de València i nebot de Rafael Blasco”. Sergio Blasco va haver de dimitir del seu càrrec, precisament arran de les denúncies d’EUPV sobre els seus negocis a Perú. “Després de la condemna a presó de l’ex conseller Rafael Blasco, podem observar certs paral·lelismes entre la trama que saquejava fons de cooperació i aquesta estructura societària al voltant del món de la gestió sanitària”, ha afegit.

Així, segons ha advertit la vicepresidenta quarta de la Diputació de València, “l’Operació Osvaldos apunta a una presumpta trama del clan Blasco amb la sanitat pública valenciana” amb un volum de diners presumptament saquejats molt superior al cas de la cooperació.

La diputada provincial d’EUPV ha explicat que “les investigacions que va portar a terme Esquerra Unida demostraven l’existència d’una presumpta xarxa al voltant de nombroses adjudicacions, superiors als 20 milions d’euros. Les empreses del presumpte testaferro, Francisco José Escandell Vila, van rebre, des que Sergio Blasco tenia responsabilitats orgàniques en l’Hospital General, nombroses adjudicacions. “Per exemple –ha afegit Pérez Garijo- l’empresa Out-Log SL va rebre en 2007 l’adjudicació del servei integral de logística per 10,5 milions i en 2010 rebé 18,8 milions per la gestió logística de l’hospital La Fe”.

La diputada provincial d’EUPV ha assenyalat que el presumpte testaferro de la trama, Escandell Vila, estigué investigat en el marc del cas Taula pel presumpte pagament de comissions per part de Rus des de l’Olímpic de Xàtiva (encara que més tard fou desimputat). “En tot cas, aquestes tèrboles vinculacions mostren com la presumpta corrupció es va estendre com una taca d’oli a les institucions controlades pel Partit Popular al País Valencià. Cal recordar que un dels àudios gravats per Marcos Benavent, el ionqui dels diners, feia al·lusió a la participació de Rafael Blasco en un dels negocis que la trama de Taula es portava entre mans”, ha postil·lat Pérez Garijo.

Un contracte de 13,6 milions sota sospita de la Sindicatura

Sobre el contracte adjudicat a Out-Log SL per la logística de l’Hospital Provincial, la diputada provincial d’Esquerra Unida ha recordat les múltiples irregularitats que la Sindicatura de Comptes ha detectat en el seu informe de fiscalització corresponent a l’exercici 2015 (pàgines 121-124). Segons observa la Sindicatura de Comptes, “els estatuts de l’empresa contractista no consideren l’execució d’obres ni la gestió de residus”. “Les obres van ser subcontractades”, afegeix Rosa Pérez Garijo. A més, l’òrgan fiscalitzador assegura que no “s’acredita la recepció formal per part del Consorci de les obres i subministraments contractats”. Així, s’ha detectat un total de 654.167 euros en pagaments no justificats.

Related Articles

Back to top button