Sixto: “És necessari prendre mesures urgents contra la despoblació rural”

Cc 25681DESPOBLACIÓN MEDIO RURALREG 18697 MUNICIPIOS EN RIESGO DE EXTINCIÓN

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, ha demanat la compareixença de la comissionada del govern front al repte demogràfic perquè explique els continguts generals de l’Estratègia General, així com les línies d’actuació previstes davant la despoblació del medi rural.  

El diputat valencià ha demanat la compareixença d’aquesta nova figura creada pel Govern de Rajoy per, segons el PP, “assolir l’equilibri poblacional”.

La realitat és que ens trobem “en què la despoblació rural és un dels grans problemes d’Espanya i que, precisament, contrasta amb l’alta densitat poblacional de les grans ciutats. El cas és que malgrat la seva importància, com parlem de molt poca gent, sembla ser que electoralment no ha interessat treballar sobre el tema”, explica Sixto.

A més de la compareixença, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes perquè el govern explique quines mesures prendrà per evitar que el món rural segueixi perdent població.

Aquests municipis que van patir l’emigració de molta gent per la falta de treball, veu la seva situació més agreujada en mancar d’assistència mèdica, o d’escoles o d’altres serveis bàsics. “Ens trobem davant pobles amb una població molt envellida i que fa anys que no veuen jugar a cap xiquet pels seus carrers. Tot això a causa de l’abandonament per part de l’Administració central i les autonòmiques durant tots aquests anys “, explica el diputat.

“Des d’Esquerra Unida apostem per prioritzar en polítiques de desenvolupament rural, necessitem polítiques actives que fomenten la creació d’ocupació digna, l’accés a tots els serveis i l’elaboració de plans integrals de desenvolupament del medi rural a través de projectes d’agricultura ecològica, fomentar el cooperativisme rural en els i les joves, així com el turisme rural per aconseguir la repoblació d’aquestes zones”, explica Sixto.

“El món rural no pot seguir sent el gran oblidat de les polítiques. Cal que estiga en les agendes de tots els governs, el central i els autonòmics, per revertir aquest desequilibri demogràfic i garantir els serveis necessaris per assegurar un cert nivell de qualitat de vida de tots i de totes, independentment d’on es resideix”, conclou.

Related Articles

Back to top button