EUPV destapa i critica que el govern de Sueca faça fugina a la Junta Rectora del parc l’Albufera

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca vol denunciar públicament la deixadesa de funcions del pacte local de govern conservador (Compromís i independents del GISPM) al no enviar a cap representant electe a la reunió de la Junta Rectora del Parc Natural de l’Albufera del passat 14 de febrer. Es tracta d’una competència delegada en la Regidoria de Medi ambient, si bé, deu dels onze edils del pacte polític que dirigeix el consistori estan en nòmina de les administracions públiques. Nou cobren del Consistori i una altra, que està al capdavant Serveis Municipals, l’àrea més important de l’Ajuntament, la percep de la Diputació.

EUPV considera injustificable que descarregaren la responsabilitat en un funcionari quan la representativitat correspon al càrrec públic. Sueca és el municipi dels tretze que formen el parc que més territori aporta amb un terç de l’espai protegit (7.272 hectàrees de les 9.250 del seu terme municipal).

La majoria d’aquesta superfície són arrossars amb els seus camins rurals municipals i sèquies i canals de la Comunitat de Regants. El parc també afecta als seus prop de set quilòmetres de costa, amb greus problemes de creixement en les entitats locals menors del Perelló i el Mareny de Barraquetes, entre altres conflictes urbanístics.

“No valen excuses per a fer fugina a una trobada on s’aborden temes que poden ser transcendentals per al futur de centenars de veïnes i veïns de Sueca”, ha afirmat Josep Blay, portaveu de la formació EUPV a Sueca. La Junta Rectora és l’òrgan de participació i col·laboració en la gestió de l’espai natural protegit i es reuneix un mínim dues vegades a l’any.

Des d’EUPV de Sueca recorden que l’Albufera i el seu entorn (21.120 hectàrees) travessa un moment crític amb un Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) caducat des de fa un parell d’anys i amb una direcció “teòrica, talibanista i de despatx” rebutjada per amplis sectors de la societat implicada en el parc.

“L’absència de la regidor de Medi ambient és una irresponsabilitat més del govern local; i més quan va poder ser suplida pels edils d’Agricultura, Urbanisme o la pròpia alcaldessa, càrrecs que són inherents al parc natural”, ha afegit. “És totalment injust, i una burla a la ciutadania, que els càrrecs públics electes perceben una nòmina per una nul·la, inoperant o maldestra gestió”, conclou Blay.


 

Show More

Related Articles

Back to top button