EUPV denuncia a “Hazte Oír” davant la Fiscalia per un delicte d’odi davant l’arribada del l’autobús tránsfob

David Rodríguez: “Des d’Esquerra Unida defensem sense pal·liatius la llibertat individual de cada persona de decidir la seua sexualitat”

Rosa Albert: “És lamentable que el govern municipal es justifique dient que amb les ordenances actuals no es pot sancionar davant aquest fet”

Esquerra Unida ha presentat avui una denúncia davant la Fiscalia de l’Audiència Provincial de València, per un delicte d’odi previst i penat en l’article 510 del Codi Penal, contra l’associació “Hazte Oír” davant l’arribada a València de l’autobús trànsfob d’aquesta organització. L’autobús està retolat amb lemes com “Los niños tienen pene, las niñas tienen vulva: que no te engañen” o “Si naces hombre, eres hombre; si eres mujer, seguirás siéndolo”.  Per açò, EUPV ha sol·licitat que la Fiscalia inicie l’oportuna investigació i interpose les accions penals corresponents contra els autors d’aquesta campanya publicitària que incita a l’odi i a la discriminació.

El coordinador general d’EUPV David Rodríguez ha mostrat la seua total repulsa davant l’arribada d’aquest autobús. “Des d’Esquerra Unida entenem que aquesta campanya atenta contra la dignitat i les llibertats individuals de les persones, i excedeix sobradament la llibertat d’expressió constituint una clara violació de la llei i dels drets humans”, ha manifestat David Rodríguez, que ha afegit l’exigència al Consell i a l’Ajuntament de València d’“inmobilitzar immediatament aquest autobús en cas que siga vist circulant pels nostres carrers”.

Per la seua banda, la coordinadora d’EUPV en la ciutat de València Rosa Albert ha lamentat la passivitat de l’Ajuntament davant la possible arribada de l’autobús a València. “Ens sembla impresentable que l’equip de govern es justifique dient que amb les ordenances actuals no es pot sancionar aquest fet”, ha dit la portaveu d’Esquerra Unida en la ciutat, que ha exigit per tant una urgent revisió d’aquestes ordenances i una major agilitat al govern municipal per a evitar aquest tipus de fets.

En la seua denúncia davant la Fiscalia, Esquerra Unida destaca que aquesta campanya pretén clarament incitar a l’odi, a l’hostilitat i a la discriminació contra aquelles persones que per lliure elecció han optat per viure la seua sexualitat de forma diferent a com entén com a ‘normal’ aquesta associació catòlica. A més, aquesta publicitat és especialment greu en anar dirigida a xiquets i xiquetes.
Com ha indicat el coordinador general d’EUPV, “no ens podem escandalitzar davant les víctimes d’assetjament escolar i no actuar davant una campanya pública com aquesta que promou directament l’odi i la discriminació contra un col·lectiu de xiquetes i xiquets especialment vulnerables”.

“Des d’EUPV defensem sense pal·liatius la llibertat individual de cada persona de decidir la seua sexualitat i aquest autobús està llançant als menors un missatge retrògrad i que correspon a la forma de pensar d’algunes religions, la qual cosa no es pot permetre en un estat aconfessional com és el nostre”, ha conclòs David Rodríguez.

WhatsApp Image 2017-03-01 at 14.00.10

Related Articles

Back to top button