EU exigeix al Consell que abone immediatament els diners que li va transferir el Govern per a centres d’integració laboral de persones amb discapacitat

Sixto: “La situació és extrema i, inclús, hi ha treballadors que fa mesos que no cobren”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes a la Mesa del Congrés davant el coneixement per part de la formació d’esquerres que les subvenciones finalistes de 2016 que el propi Govern central concedeix a la Generalitat Valenciana, destinades als centres especials d’ocupació en la integració laboral de les persones amb discapacitat, no han arribat encara als seus destinataris, és a dir, a aquestes entitats. Al País Valencià existeixen actualment un total de 120 centres d’aquest tipus, les subvencions del quals s’han reduït de 23 a 18’5 milions d’euros, és a dir, quasi un 20 per cent menys.

“L’exercici 2016 està pendent de pagar i, segons els han explicat als propis centres des de la Generalitat, el Consell està esperant cobrar la subvenció de 2017 per a poder pagar la meitat del passat any”, ha afirmat Sixto després de visitar la passada setmana un d’aquests centres situat a Paterna i comprovar in situ la “extraordinària labor que exerceixen i les dificultats per la falta de finançament”.

En concret, el diputat valencià ha explicat que fins ara eixia l’ordre a l’abril i al maig o juny la concessió i es pagava la meitat al juliol i l’altra al desembre. “D’aquesta manera, podien anar fent front a totes les despeses, però ara fins i tot hi ha treballadors que fa mesos que no cobren ja que l’ordre va eixir al setembre, és a dir, amb 5 mesos de retard, la concessió al desembre i la comunicació al gener de l’any següent”, ha dit Ricardo Sixto, qui, a més, ha criticat que s’haja canviat el sistema i ara siga per concurrència competitiva, la qual cosa ha fet que 28 centres s’hagen quedat sense cap tipus de subvenció.

Segons ha explicat el dirigent de la formació d’esquerres, el perill que existeix és que isca l’ordre una altra vegada amb la concurrència competitiva i que no contemple més contractacions, “la qual cosa suposaria la vertadera paralització del sector i, en conseqüència, que moltes persones discapacitades que actualment estan treballant gràcies a aquests centres estarien abocades a la desocupació”.

Per a Sixto, “no és raonable que el govern actual estiga menys sensibilitzat que el del PP i que aquest sector estiga condemnat per culpa dels seus impagaments”. “Què és el que ha succeït amb els diners que el Govern central ja va transferir perquè el Consell els abonara a aquests centres?”, s’ha preguntat.

El diputat valencià ha destacat el paper dels centres especials d’ocupació en la integració de les persones amb discapacitat. “Realitzen una labor absolutament fonamental i per açò veiem amb summa preocupació aquesta situació que es produeix amb uns diners que provenen del Govern central mitjançant subvencions finalistes destinades a aquest tipus de polítiques d’integració. És capital el treball que realitzen els centres especials d’ocupació en la integració laboral de les persones amb discapacitat”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button