Esquerra Unida demana el rebuig de la Diputació d’Alacant a l’alliberament del sector de l’estiba i condemna les declaracions del president de la CEV

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, defensarà demà una moció en el Ple de la Corporació Provincial en la qual sol·licita que aquesta administració manifeste la seua total oposició a la liberalització del sector de l’estiba per considerar que està feta a mesura dels interessos de les multinacionals i insta al Ministeri de Foment, a les empreses i als treballadors al fet que consensuen les mesures que permeten superar la incertesa generada a partir de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en 2014. Així mateix, Pérez ha condemnat rotundament les paraules del president de la patronal valenciana, Salvador Navarro, exigint a l’exercit la seua intervenció per exercir un dret inalienable dels treballadors com és la vaga.

“Hauria al menys disculpar-se davant la gran barbaritat que ha demandat ja que acusa als estibadors de coaccionar per reivindicar les seues condicions laborals i amenaça amb traure a l’exèrcit. Lamentable demostració d’una persona amb una responsabilitat com la seua”, ha afirmat la portaveu d’EUPV en la Diputació d’Alacant.

D’altra banda, ha recordat que en 2010 es va dur a terme la reforma de la Llei de Règim Econòmic i de Prestació de Serveis dels Ports d’interès General de l’Estat amb un ampli suport parlamentari, però que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 11 de desembre de 2014 obliga a Espanya a dur a terme determinades modificacions legals i convencionals, provocant així la incertesa en les empreses portuàries i en els treballadors del sector. A favor de la solució del conflicte generat en els últims tres anys s’han realitzat nombroses trobades entre el Ministeri de Foment o Ports de l’Estat, la patronal del sector (ANESCO) i els sindicats majoritaris de l’estiba.

“És necessari recordar que la financera JP Morgan porta anys pressionant al Govern per a liberalitzar el sector de l’estiba a Espanya. Aquesta entitat financera, a través de la seua divisió Asset Management Infraestructure Investment Group, controla Noatum, el principal operador portuari d’Europa amb una posició de lideratge en els ports Espanyols”, ha explicat la diputada alacantina, qui ha afegit que, d’aquesta forma, el Govern pretén fer d’Espanya l’epicentre de serveis portuaris low cost europeus, on les xicotetes i mitjanes empreses estibadores estaran condemnades ja que solament hi haurà espai per a les més grans.

Altres propostes incloses en el text de la moció són que la Diputació d’Alacant defense que l’accés als llocs de treball es faça amb criteris objectius i baremats, en un procés transparent i degudament publicitat, així com que inste al Govern de l’Estat espanyol que en cas que s’aprove una nova regulació normativa la mateixa respecte tots els drets laborals conquistats pel sector al mateix temps que introduïsca garanties per a l’accés a l’ocupació sense discriminació d’acord als principis d’igualtat, mèrit i capacitat.

Show More

Related Articles

Back to top button