Esquerra Unida demana el suport de la Diputació d’Alacant als treballadors de la Fiscalia Anticorrupció

La diputada provincial d’EUPV per Alacant, Raquel Pérez, ha presentat una moció al Ple del pròxim dimecres en la qual sol·licita que la Diputació manifeste tot el seu suport als treballadors de l’Audiència Provincial d’Alacant i, en concret, als de la Fiscalia Anticorrupció, animant-los a continuar amb la seua tasca d’independència i professionalitat, així com que s’inste a aquests funcionaris a denunciar davant els cossos de seguretat de l’Estat qualsevol tipus de pressió o intimidació externa referent al desenvolupament de la tramitació de casos de corrupció. Pérez ha anunciat aquesta petició després de les denúncies del Fiscal Superior de Múrcia, Manuel Bernal, sobre fets gravíssims viscuts per ell i els seus companys d’intimidacions externes durant les seues actuacions en la lluitar contra la corrupció.

El fiscal va declarar que en els últims anys varis companys de professió s’han vist pressionats i que a les seues denúncies davant la Fiscalia General de l’Estat i la Delegació del Govern no se’ls donen la importància que realment tenen, fins i tot desconeixen si es realitzen les investigacions sobre aquests casos de fustigació que han arribat a ser fins a familiars. De fet, -ha explicat la diputada- “el propi Manuel Bernal assenyala textualment a la Fiscalia Provincial d’Alacant com una de les quals pateixen diàriament aquest tipus d’assetjament extern i rep pressions sobre els casos que pogueren gestionar en aqueixos moments”.

Per açò, la portaveu del grup provincial considera que aquesta institució “ha de fer un pas endavant i mostrar tot el suport a l’enfortiment de la separació de poders entre l’executiu, legislatiu i judicial ja que encara persisteixen actuacions amenaçadores, xantatgistes i manipuladores cap a la professionalitat i independència judicial i, concretament, als fiscals anticorrupció que tramiten els casos de gran rellevància política, mediàtica i que afecten directament al partit que actualment governa el país”.

Finalment, Raquel Pérez assegura a la moció que és necessari un nou Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal que garantisca l’autonomia dels fiscals i que evite que puga haver-hi ordres o instruccions des del Ministeri de Justícia, tenint en compte que és un òrgan jeràrquic en la cúspide del qual està el Fiscal General, nomenat pel Govern. “És prioritari que les denúncies dels fiscals davant els cossos de seguretat de l’Estat sobre pressions que afecten a un cas de corrupció, siguen considerades de màxima urgència i investigades dins del termini que s’està realitzant la instrucció del cas”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button