Rodríguez: “En Educació no es pot desvestir un sant per a vestir a un altre”

EUPV defensa la necessitat d’una segona EOI “però no a costa de suprimir un institut”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha lamentat la forma d’actuar de la Conselleria d’Educació davant l’anunci del tancament de l’IES Balears el pròxim curs amb l’objectiu de situar en aquestes instal·lacions una segona Escola Oficial d’Idiomes. “Considerem que comunicar a un centre educatiu amb més de 30 anys d’experiència que tanca les seues portes a tan sols set mesos per a l’inici del següent curs, no és la manera més correcta d’actuar”, ha assegurat el màxim representant de la formació d’esquerres, qui ha afegit que EUPV defensa la necessitat d’una segona EOI “però no a costa de eliminar un institut, és a dir, no es pot desvestir un sant per a vestir a un altre”.

Rodríguez també ha mostrat la seua preocupació davant el procés de massificació que va a suposar el ressituar als 350 alumnes amb els quals compta aquest centre educatiu. “Una vegada més veiem que són les i els estudiants de l’educació pública els que es van a veure perjudicats per una decisió totalment desencertada ja que sembla ser que es pretén ressituar-los en l’IES Districte Marítim i en l’IES El Grau, provocant una sobresaturació en les aules d’aquests dos últims”, ha manifestat.

A més, el coordinador d’EUPV ha criticat que aquesta mesura, suposarà un increment de la ràtio d’aquests dos instituts quan el propi Acord del Botànic arreplega com un dels seus objectius la reducció progressiva de la mateixa en totes les etapes educatives, incrementant el nombre de professors. “És aquesta l’educació pública de qualitat que defensa el conseller Marzà?”, s’ha preguntat.

Així mateix, des d’EUPV es denuncia que aquesta decisió suposa el trencar de colp un projecte de centre que es portava treballant per part de tota la comunitat educativa d’aquest institut des de fa temps i que havia fet una aposta forta per l’atenció a la diversitat. “Ara tot aquest treball es trenca completament i el començar de nou va a suposar un esforç molt gran tant per als alumnes com per al professorat”, ha indicat el màxim representant d’EUPV, qui també ha criticat que la decisió s’haja pres de manera unilateral i sense haver consultat a les parts implicades.

Respecte al professorat del centre, el coordinador ha mostrat la seua preocupació per com es resituarà la totalitat de la plantilla en els instituts Marítim i El Grau. “Per tant, exigim a la Generalitat que explique quins van a ser les condicions laborals d’aquests professionals el pròxim curs”, ha dit.

Finalment, David Rodríguez ha trasllat la solidaritat de la formació d’esquerres a l’AMPA de l’IES Balears. “Recolzarem les mobilitzacions que decidisquen dur a terme ja que considerem que aquestes no són les formes d’actuar d’un govern progressista”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button