La Diputació oculta deliberadament els justificants de pagament de 90.000 euros de la Cambra de Comerç

El diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha denunciat hui que la Corporació Provincial dirigida pel popular César Sánchez ha ocultat de manera deliberada justificants de pagament per una quantitat que ascendeix a 90.000 euros procedents de la Cambra de Comerç. Segons ha explicat la portaveu del grup provincial d’EUPV, a l’octubre de 2016 es va signar un conveni amb la Cambra de Comerç d’Alacant mitjançant el qual se li concedia una subvenció de 90.000 euros per a sufragar part de les despeses de manteniment de la Xarxa de Vivers d’empreses de la província d’Alacant, formada per 7 vivers en Dénia, Elx, Finestrat, Torrevella i Villena, i dos d’ells en naus niu a Ibi i Mutxamel.

La justificació de les despeses, que havia de realitzar-se en un termini de 15 dies, havia de reflectir una memòria explicativa de les actuacions realitzades i les factures, a més de la condició que les adjudicacions haurien d’acollir-se rigorosament a la llei de contractes del sector públic i aportar motivació quan l’elecció no recaiguera en l’oferta més avantatjosa econòmicament.

“Des d’EUPV sol·licitàrem fa tres mesos els justificants de pagament a aquesta entitat empresarial i a dia de hui no han procedit a lliurar-nos-els, si és que existeixen, no obstant açò el pagament dels 90.000 euros es van realitzar per la Diputació d’Alacant el passat mes de gener, segons ens han confirmat des del Departament de Tresoreria de la institució provincial”, ha afirmat Raquel Pérez, qui ha afegit que, per açò, “considerem que se’ns està ocultant deliberadament informació que no li interessa a Presidència que posseïm, sent aquesta una subvenció nominal”.

Per a la formació d’esquerres, el què està succeint és que la Diputació d’Alacant, a través de la seua àrea de Presidència, “està realitzant una injecció de capital encoberta a l’entitat empresarial, la Cambra de Comerç, que arrossegava en el seu pressupost de 2016 unes pèrdues d’uns 500.000 euros, és a dir, estem davant un rescat encobert des de les administracions públiques a l’empresa privada”, ha assegurat la diputada alacantina.

Segons dades extretes per EUPV, en el pressupost per al present any de la Cambra de Comerç d’Alacant, la previsió global de totes les subvencions augmenta en un 27 per cent amb respecte 2015. Així mateix, Pérez ha considerat interessant destacar que aquest mateix conveni ja es va signar en 2015 per 35.000 euros, és a dir, “per un 62 per cent menys”.

“No compartim la dotació de subvencionar nominalment a entitats empresarials de la província, aquesta labor no és competència de la Diputació d’Alacant i amb açò s’està deixant de donar serveis a les xicotetes localitats”, ha defensat la diputada provincial, qui ha exigit al PP que explique on estan els justificants dels 90.000 euros que s’han donat a la Cambra de Comerç.

Related Articles

Back to top button