Esquerra Unida presenta al·legacions a l’avantprojecte de llei de seguretat ferroviària per considerar que “es tracta d’un document manifestament millorable”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha anunciat que la formació d’esquerres ha presentat al·legacions a l’avantprojecte de llei de seguretat ferroviària de la Generalitat Valenciana denunciant l’incompliment del Consell d’elaborar una Llei per al Sector Ferroviari, tal com tenen altres Comunitats Autònomes. Rodríguez ha informat de tots els detalls aquest matí al màxim responsable de CC.OO. en matèria ferroviària, Antonio Expósito, en una reunió que han mantingut per a parlar precisament de les manques d’aquest avantprojecte i en la qual també han estat presents el secretari general del PCPV, Javier Parra, i el responsable d’organització de les Comarques del Nord, Paco Latorre.

Segons ha afirmat el màxim responsable d’EUPV, el partit socialista es va comprometre abans de les Eleccions Autonòmiques del 2015 amb els comitès d’empresa de València i Alacant de l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a elaborar una Llei específica per al sector ferroviari. “S’havia d’haver fet una norma ambiciosa per a regular el sector ferroviari amb competències autonòmiques i que haguera desenvolupat un apartat especial en matèria de seguretat, no obstant açò, lamentem que no haja sigut així finalment”, ha assegurat.

El coordinador d’EUPV ha criticat, a més, que aquest avantprojecte de llei “obri les portes de bat a bat a una liberalització d’un sector tan estratègic com és el ferroviari amb les consegüents conseqüències que açò pot tenir”. “Enfront d’açò, -ha apostat Rodríguez- anem a defensar sempre un ferrocarril de gestió íntegrament públic, on no prevalga el negoci d’uns pocs per damunt de la seguretat i el servei que es presta als ciutadans”.

Igualment, el dirigent de la formació d’esquerres ha posat l’accent que en aquest avantprojecte de Llei no queden regulades infinitat de qüestions fonamentals com hores de formació d’accés i continuada mínima per a les categories professionals que intervenen en la circulació i/o en el control de reparacions, avaries i revisions del material i instal·lacions, entre moltes altres manques.

En la reunió, Rodríguez també ha manifestat el seu compromís i el d’EUPV amb els sindicats. “Anem a col·laborar al màxim perquè aquest avantprojecte de llei siga millorat i continuarem exigint al Consell un ferrocarril segur però sempre de gestió i titularitat pública”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button