Pérez: “El diputat d’Hisenda i alcalde de Busot es nega a que el seu municipi reba 55.000 euros”

EUPV denuncia que la localitat manca d’impuls en plans d’ocupació, alternatives en activació industrial o connexions entre les poblacions adjacents

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha comparegut en roda de premsa juntament amb la regidora d’EUPV en l’Ajuntament de Busot, Belén Gómez, per a denunciar el que aquest municipi alacantí deixarà de percebre per no adherir-se la Corporació Provincial al Fons de Cooperació de la Generalitat. La portaveu del grup provincial d’EUPV ha posat l’accent que Busot compta amb un pressupost per a 2017 que ascendeix a 3.653.945 euros, dels quals ja estan compromesos en despeses de personal 1’3 milions d’euros.

“L’alcalde de Busot, Alejandro Morant, també diputat d’Hisenda de la Diputació d’Alacant, s’ha negat a que el seu municipi reba prop de 55.000 euros del Fons de Cooperació Autonòmic, diners que vindrien molt bé sobretot per a l’àmbit de Benestar Social, amb un pressupost insuficient de 25.000 euros i amb nombrosos veïns i veïnes en una situació dramàtica per la crisi que patim”, ha assegurat la diputada alacantina.

Per la seua banda, Belén Gómez ha incidit en la caiguda exponencial del cens poblacional del municipi en els últims 5 anys, passant de 3.412 a 2.975, és a dir, 475 habitants menys. “La localitat manca d’impuls en plans d’ocupació, alternatives en activació industrial o connexions entre les localitats adjacents, sense oblidar les greus deficiències que pateix el col·legi públic, motiu pel qual el propi alcalde ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació unes noves instal·lacions”, ha explicat la regidora.

En definitiva, “ens trobem davant un exemple més de municipi amb una població inferior a 5.000 habitants als quals la Diputació ha de recolzar econòmica, jurídica i tècnicament, i lamentem que s’estiga eludint la principal responsabilitat d’aquesta institució per part del PP”, ha conclòs Raquel Pérez.

Related Articles

Back to top button