Sixto demana al ministre de l’Interior que cesse immediatament del seu càrrec al delegat del govern a la Comunitat Valenciana

El diputat valencià acusa a Moragues d’incapacitat i imprevisió davant el temporal de neu del passat mes

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha intervingut aquest matí en la Comissió d’Interior del Congrés dels Diputats després de la compareixença del ministre Ignacio Zoido per a informar sobre les mesures extraordinàries que s’han dut a terme per a pal·liar els danys produïts pel temporal de fred, neu i vent que ha assotat a bona part del territori nacional. Sixto ha qualificat com a “lamentables” les actuacions que es van realitzar al País Valencià i ha demanat que cesse immediatament del seu càrrec al delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, “per la seua imprevisió, la seua incapacitat, perquè va cridar a la UME quan ja estava embossada la carretera de València i perquè no va preveure el que l’Agència Nacional de Meteorologia estava dient que anava a passar”.

Durant la seua intervenció, el dirigent de la formació d’esquerres ha negat totes les previsions explicades per Zoido. “Ni és la primera ni serà l’última vegada que tenim un episodi d’aquestes característiques al País Valencià. En 2009 ja vam tenir un episodi similar i com a conseqüència d’açò es va construir un aparcament dissuasori en El Rebollar, no obstant açò, la previsió a l’hora de les actuacions han deixat molt a desitjar i han sigut lamentables i no ha sigut perquè no ha hagut avisos”, ha assegurat.

Ricardo Sixto ha fet referència a la denúncia que va presentar CC.OO. davant el Ministeri Fiscal i que ha sigut acceptada per l’incompliment flagrant de les empreses que porten el manteniment de les carreteres en l’àrea de Llevant del plec de condicions.

“Aquesta denúncia fa referència a fets tan greus com que el propi cap del servei de conservació i explotació diu en els seus informes que s’està fent una barbaritat amb les retallades del 20 per cent en el manteniment de carreteres, i açò li l’han de fer mirar, senyor ministre”, ha afirmat el diputat, qui ha afegit que les retallades del govern “a l’única cosa que ens porten és al fet que tinguem menys serveis de seguretat en les carreteres”.

Igualment, Ricardo Sixto ha destacat l’actuació dels cossos de la Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, en concret de la Guàrdia Civil, i ha sol·licitat al Ministre de l’Interior que a aquests professionals se’ls paguen les hores extres que van invertir. “Van tenir una resposta magnífica, li van tirar hores, ganes i, fins i tot, risc per a salvaguardar la integritat dels ciutadans i ciutadanes i açò ha de tenir la seua recompensa”.

Related Articles

Back to top button