Les noves produccions de l’Escalante repassen la història dels valencians a través de l’educació, l’humor i la sàtira

El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, ha presentat avui en roda de premsa les dues últimes produccions pròpies de la seua temporada: Vives del Punt G i Els viatgers del temps de Pot de Plom. Dos espectacles inèdits per al públic juvenil i familiar que repassen la història dels valencians a través de l’educació, l’humor i la sàtira, que s’estrenaran al Teatre El Musical (TEM) les pròximes setmanes.

La diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha explicat que des de la gestió dels Teatres de la Diputació “apostem per donar resposta a les demandes de producció realitzades des del sector de les arts escèniques valencianes”. I en aquest context ha destacat que “estem molt contents de poder estrenar dos muntatges que responen a aquest compromís adquirit, tant des del teatre Escalante com des del Principal, de realitzar més producció pròpia, cosa que es concreta enguany, al costat de Les aventures de T.Sawyer, amb l’estrena de Vives i Els viatgers del temps”.

Dos espectacles amb els quals el Teatre Escalante, tal com ha assenyalat el seu director Josep Policarpo, “diversifica la seua oferta, tant pel que fa al format dels espectacles com a l’edat del públic”. Un criteri, ha matisat, “que pretén enriquir la nostra línia de producció i dinamitzar la professió valenciana”.

Creada per la companyia El Punt G i dirigida al públic adolescent, la peça teatral Vives, ha explicat el seu director Gabriel Ochoa, “reflexiona sobre els successos esdevinguts al voltant de l’Institut Lluís Vives en 2012 coneguts com la “Primavera valenciana”, alhora que ens parla d’alguns aspectes de l’humanista del segle XVI, establint ponts entre una realitat i l’altra per a plantejar al públic la vigència del missatge de Vives i la necessitat d’una atenció essencial sobre les qüestions relacionades amb l’educació”. Un espectacle interpretat per Sergio Caballero i Laura Romero, amb música en directe de Pau Alabajos, creador del hastag #primaveravalenciana, que parla de el “compromís, la joventut, el conflicte generacional, la pedagogia i del valor de l’educació”. (Del 8 al 12 de febrer –TEM + 14 anys – valencià. Funcions escolars: 8,9 i 10 de febrer. Funció oberta públic: diumenge 12 de febrer 18:00h).

Enfocada al públic familiar i creada pel Pot de Plom, Els viatgers del temps desembarcaran per la seua banda en el Teatre El Musical amb una història amb cinc personatges – Xavi Castillo, Marta Giner, César Tormo, Enric Jutgesses i Begoña Tena– que parla d’experiments, agències secretes i metges bojos. “Es tracta d’un còmic de ciència ficció per a tots els públics que fa un divertit repàs de la història del País Valencià i que juga també amb la història del teatre”, ha assenyalat Xavi Castillo, actor i director de l’obra. Per l’escenari desfilaran, entre uns altres, personatges com Hamlet, el pare Ubú, Jaime I el Conqueridor, el guerrer de Moixent o Felip V”. (Del 15 de febrer al 23 de març. Funcions obertes al públic: diumenge 26 de febrer i 5 de març 18:00h – TEM + 8 anys –valencià).

Xavi Castillo ha mostrat en roda de premsa la seua satisfacció de poder actuar en un teatre públic i ha agraït a l’Escalante la confiança dipositada en el treball de Pot de Plom: “Per a nosaltres va ser un moment molt feliç quan el teatre va acceptar la nostra proposta ja que el nostre treball sempre ha tingut dificultats per a poder exhibir-se en sales oficials a causa dels prejudicis derivats de la politització i la polèmica que ens ha acompanyat des de fa anys a la companyia”. Per açò, ha matisat, “és tan important i especial per a nosaltres formar part de la temporada de l’Escalante”.

Related Articles

Back to top button