Esquerra Unida exigeix un reforç d’efectius en la plantilla de l’agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil al País Valencià

Sixto: “Les mesures aprovades per l’Executiu de Rajoy tan sols contemplen increments de radars i senyals en carreteres”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes a la Mesa del Congrés per a saber la voluntat del Govern central a l’hora de canviar la política respecte a les retallades en l’agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil. “El País Valencià és la regió en la qual més s’han incrementat el nombre de víctimes en carreteres durant l’últim any i malgrat açò l’única cosa que fa el PP de Mariano Rajoy és incrementar els radars i els senyals”, ha argumentat Sixto, qui, tal com ja va reclamar aquesta mateixa setmana l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), ha exigit que se centre en el que és prioritari, és a dir, a incrementar els recursos humans.

El dirigent de la formació d’esquerres ha mostrat la seua solidaritat amb totes les demandes que sol·licita AUGC i ha remarcat que la manca d’efectius suposa un problema greu que acaba patint tota la ciutadania. “L’exemple més clar ho trobem en el caos circulatori que es va produir com a conseqüència de l’últim temporal i que va provocar que l’A3 es col·lapsara i molts conductors hagueren de passar la nit en els seus propis vehicles”, ha recordat Sixto.

Pel que fa a la falta d’efectius, el diputat valencià ha explicat que precisament per aquest motiu la major part de la plantilla de l’agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil va haver de doblegar torns durant el temporal de neu i, a més, “no s’ha previst que ens acostem a operacions en carreteres d’eixida massiva de vehicles per Falles, Setmana Santa i estiu, amb una plantilla que necessita un reforç urgent de personal”.

“La sinistralitat no es redueix simplement amb un augment de radars i, per açò, és fonamental recuperar els mitjans humans i materials que es destinen a l’agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil i que al País Valencià es xifren en al voltant de 200 noves incorporacions”, ha conclòs.

 

Show More

Related Articles

Back to top button