El Ple aprova per unanimitat, a instàncies d’EUPV, recaptar informació dels municipis sobre rehabilitació d’habitatges socials municipals

EUPV trau endavant una moció per a instar als ajuntaments dels municipis pels quals passa el Vinalopó a declarar Paratge Natural Municipal tot el llit del riu

La diputada provincial d’EUPV per Alacant, Raquel Pérez, ha qualificat com “un gran pas” l’aprovació en el Ple de la Corporació Provincial, celebrat aquest matí, d’una moció plantejada per la formació d’esquerres en la qual ha sol·licitat que aquesta administració recapte informació econòmica sobre les necessitats dels municipis en rehabilitació d’habitatges socials, lloguer social o habitatges tutelats, així com que, dins dels Planes de subvencions en Inversions Financerament Sostenibles, s’estudie una línia per a la rehabilitació d’habitatges socials dels municipis Alacantins.

Pérez ha posat l’accent en el gran problema que tenen molts ajuntaments a l’hora de rehabilitar aquests habitatges basats al principi de recuperació i millora de les condicions d’habitabilitat ja que no tenen capacitat econòmica per a açò. “En molts casos és necessari garantir la seguretat estructural dels edificis i habitatges, adaptant-les per al seu ús a persones majors o amb discapacitat o millorant l’eficiència energètica dels edificis”, ha explicat.

D’altra banda, la diputada alacantina també ha defensat en la sessió plenària de hui una moció en la qual ha sol·licitat que la Diputació d’Alacant inste als Ajuntaments dels municipis de Banyeres, Beneixama, el Camp de Mirra, La la Canyada, Villena, Saix, Elda, Monovar, Novelda, Montfort, Asp, Elx i Santa Pola a declarar Paratge Natural Municipal tot el llit del Riu Vinalopó al seu pas pels seus respectius termes municipals.

 

Aquesta proposta, que ha eixit endavant gràcies als vots a favor d’EUPV i Compromís i les abstencions de PP i PSPV, també inclou la possibilitat d’oferir assistència tècnica a aquestes localitats i l’avaluació de la restauració de tot el patrimoni històric existent al llarg del recorregut d’aquest riu. Durant la seua intervenció, Raquel Pérez ha argumentat que no es compleix cap de les indicacions de protecció i recuperació existents en el nostre territori. “Gens més cal observar la brutícia dels marges del riu, així com la notícia, apareguda fa poques setmanes en els mitjans de comunicació, sobre abocaments incontrolats, entre els quals sembla que es trobaven nitrats i nitrits en quantitats tan superiors a les permeses que es podrien qualificar d’alarmants”, ha afegit.

A més, la dirigent de la formació d’esquerres també ha posat l’accent que “per a la nostra cultura, les nostres comarques, empreses, productes i qualsevol altre tipus d’activitat i organisme puga ser representat amb el nom del nostre riu, és necessari que aquest es trobe amb la major qualitat possible, de manera contrària estem donant una molt deteriorada imatge del que porta el seu nom, com apunta l’Associació de Trobades del Vinalopó”.

Barrera electoral del 5 per cent

Finalment, la diputada provincial ha lamentat que PP i PSPV no s’hagen sumat a la petició de modificació de la Llei Electoral Valenciana per a rebaixar la barrera del 5 al 3 per cent en cadascuna de les circumscripcions equiparant-ho al que marca la LOREG. Segons ha explicat Pérez en el Ple, aquesta barrera del 5 per cent va suposar que en diferents moments milers de votants es van quedar sense veu en les Corts perquè aquesta barrera afavoreix, sobretot, als partits majoritaris.

“Quan una candidatura summa més de 100.000 vots la situació és molt injusta perquè de poder tenir tres o quatre escons, al final es queden en zero per unes centenes. En 1999, tant Unió Valenciana com el Bloc és van quedar fora de les Corts amb el 4’76 per cent i el 4’60 per cent dels vots, respectivament. Quatre anys més tard, el Bloc es va tornar a quedar fora amb el 4’77 per cent i en les últimes eleccions va ser Esquerra Unida en quedar-se amb el 4’38 per cent”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button