Esquerra Unida demana una línia de subvencions destinades a la rehabilitació d’habitatges socials

Pérez: “Algunes estan en una situació d’insalubritat que fan impossible que puguen ser habitades i els municipis no tenen suficient capacitat econòmica per a les obres”

La diputada provincial d’EUPV per Alacant, Raquel Pérez, ha presentat una moció al Ple de la Corporació que se celebrarà demà en la qual sol·licita que la Diputació d’Alacant recapte informació econòmica sobre les necessitats dels municipis en rehabilitació d’habitatges socials, lloguer social o habitatges tutelats, així com que, dins dels Planes de Subvencions en Inversions Financerament Sostenibles, incloga una línia per a la rehabilitació d’habitatges socials dels municipis Alacantins.

Pérez ha explicat que alguns municipis d’Alacant posseeixen habitatges en propietat que destinen a plans de lloguer social amb el compromís d’oferir als seus veïns i veïnes en risc d’exclusió un habitatge digne. En altres casos, els habitatges estan integrats en el pla d’interès de lloguer social pertanyents a la Generalitat Valenciana i el seu manteniment és a càrrec directe de les corporacions locals on es troben situades.

“Algunes d’aquests habitatges estan en una situació d’insalubritat que fan impossible que puguen ser habitades, doncs els diferents municipis no tenen suficient capacitat econòmica en la seua despesa corrent com per a satisfer les necessitats de rehabilitació d’aquests immobles”, ha explicat la diputada alacantina. En aquest sentit, Raquel Pérez ha recordat que el pressupost de la Diputació d’Alacant per a 2017 presenta un romanent de tresoreria inicial d’uns 20 milions d’euros aproximadament.

Per açò, “davant la problemàtica d’alguns municipis de poder rehabilitar aquests habitatges basats al principi de recuperació i millora de les condicions d’habitabilitat, i garantir la seguretat estructural dels edificis i habitatges, adaptant els habitatges per al seu ús a persones majors o amb discapacitat o millorant l’eficiència energètica dels edificis, sol·licitem que s’òbriga una línia de subvencions destinades a tal fi amb el romanent de tresoreria”, ha conclòs la diputada d’EUPV.

Show More

Related Articles

Back to top button