EU denuncia que el Pla 135 és un atac al finançament dels pobles més xicotets i a les mancomunitats

El responsable d’organització de les Comarques del Nord, Paco Latorre, ha valorat com a “desproporcionada” la mesura estel (Pla 135) dels pressupostos de la Diputació de Castelló, aprovats el passat mes de novembre amb el suport de Ciutadans i la “col·laboracionista” abstenció de PSOE i Compromís “en considerar que deixa limitada el finançament dels pobles més xicotets a 50.000 euros”.

Latorre ha destacat que PP, PSPV i Compromís van compartir la satisfacció per la mesura estel dels pressupostos, el denominat Pla 135, un nombre que fa referència als municipis que integren la província i que, en principi, es va vendre com un Pla que suposava l’augment en les partides pressupostàries destinades a les inversions i serveis a prestar en l’àmbit municipal. No obstant açò, “la seua vertadera aplicació va a suposar en termes absoluts una disminució en els recursos destinats especialment als municipis més xicotets i a les mancomunitats”, ha apuntat.

El responsable d’organització de les Comarques del Nord ha fet un repàs detallat del que va a suposar aquest Pla i ha destacat que es contempla la desaparició de subvencions i ajudes en aspectes com en el pla d’obres i serveis (POYS), en programes culturals, desinfecció i desinsectació, millora ambiental en espais degradats, plans locals de prevenció d’incendis, beques per a dones víctimes violència de gènere, adaptació de piscines a normativa o pla d’eficiència energètica, entre unes altres.

Segons la formació d’esquerres, “aquesta injustificable mesura deixa infra finançats a multitud de municipis xicotets, doncs passen a tenir una subvenció fixa d’entre 50.000 euros per als pobles que no arriben a cent habitants i 80.000 per als quals no superen els 2.000, forqueta aquesta última en la qual es troben el 75 per cent dels municipis de la província, diners amb el qual han de cobrir els programes habituals de Planes Provincials d’inversió, a més de tots els programes anteriorment suspesos”, ha afegit Latorre.

Per tot açò, des d’EUPV “exigim a la Diputació de Castelló un tracte no discriminatori, un finançament just i un respecte cap a aquestes poblacions”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button