Sixto: “Alzira és l’exemple que el camí correcte és el de la recuperació dels serveis privatitzats i de com generar ocupació des del públic”

El diputat d’EUPV al Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, i el regidor d’EUPV a l’Ajuntament d’Alzira, Iván Martínez, han comparegut hui en roda de premsa per defensar la política que el propi edil està desenvolupant en el Consistori de la capital de la Ribera Alta en la recuperació de serveis públics privatitzats. “Des de la nostra formació política sempre hem defensat la gestió directa de serveis perquè, d’aquesta manera, es contribueix a una generació d’ocupació estable i de qualitat i, perquè repercuteix de manera directa en el servei que es presta a la ciutadania i Alzira és l’exemple més clar que la nostra aposta és la correcta”, ha assegurat Sixto.

Destacar que Iván Martínez, regidor de Recursos Humans i d’Ocupació de l’Ajuntament d’Alzira, ha recuperat en poc més d’un any, des que va entrar a formar part de l’equip de govern, els serveis de neteja de col·legis i instal·lacions municipals, així com la piscina i radio que també depenien del Consistori, i tot això en contra de la Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana, que ha presentat un requeriment d’anul·lació de l’acord municipal de la reversió de la neteja.

“Des d’EU creiem que l’Ajuntament ha de convertir-se en una instància clau per revertir els efectes de la crisi, assumint la responsabilitat d’aportar alternatives que generen noves inversions, incentius econòmics públics, diversificant la nostra oferta econòmica, dinamitzant l’economia per desenvolupar una estratègia municipal d’ocupació com part integrant d’un nou model que permeta assumir i desenvolupar els serveis públics necessaris i de qualitat per al conjunt de la ciutadania”.

L’estalvi econòmic per al cas del servei de neteja, respecte a la privatització del govern de la ex alcaldessa, Elena Bastidas, “és de més de 150.000 euros anuals i ha permès que cap treballadora s’hagués vist al carrer per aquesta decisió i que es puguen crear borses públiques de treball”, ha defensat el regidor d’Alzira. En canvi, les conseqüències de l’aplicació del requeriment de la Delegació de Govern podrien suposar l’acomiadament de les 26 treballadores de la neteja dels col·legis públics i edificis municipals, no poder convocar borses públiques i privatitzar un servei amb un cost de més de 500.000 euros anuals.

De la mateixa manera, Martínez ha apuntat que des que EU va entrar al govern municipal s’ha incrementat en gairebé un terç el pressupost dedicat a Promoció Econòmica i Ocupació. Això ha permès que des de l’administració es creen contractes anuals de formació i treball en 2016, tant en el Pla d’Ocupació Juvenil (amb un pressupost de gairebé 400.000 euros) i en els tallers d’ocupació (amb un import proper a 1 milió d’euros en cinc modalitats).

Per la seva banda, el diputat Ricardo Sixto ha recordat que des d’EUPV i IU sempre s’ha apostat pel rescat de totes les cessions i concessions, prèvia revisió de contractes i incompliments. “Amb la remunicipalización també s’aconsegueix una font important d’ocupació, a més d’un major servei i, per això, és un orgull veure com els nostres representants governen en benefici de la ciutadania”, ha assegurat.

Trasllat Jutjat Penal 15

Un altre tema que s’ha tractat en la roda de premsa ha estat el trasllat de la sala del jutjat penal número 15 d’Alzira. En aquest sentit, Iván Martínez ha denunciat aquesta decisió presa per la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i avalada per la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, “perquè comportarà l’allunyament d’un servei elemental i bàsic com és el de justícia, tant per a les persones i familiars afectats com a professionals del Dret i altres treballadors públics, i més costos tant per a la ciutadania com per a l’administració”.

Per la seva banda, Sixto, que forma part de la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats, ha recordat que el govern autonòmic ha desoït moltes vegades les reclamacions dels i les professionals que han sofert aquestes condicions a Alzira i també a les associacions i sindicats, que han reclamat millores des de fa molt temps. Així mateix, el diputat s’ha compromès a portar el tema a la Cambra baixa.

Show More

Related Articles

Back to top button